Het terras van RIJKS is geopend!
Al eerder schreven we over RIJKS (het restaurant van het Rijksmuseum) en onlangs is ook het prachtige terras geopend. Naast het standaard menu kun je gedurende de zomer ook genieten van een Sunday Roast van de braai.
Het terras – dat ruimte biedt aan meer dan 100 gasten – is gevestigd aan Oostzijde van de Philipsvleugel en biedt zicht op het mooiste museum van Amsterdam. Hier kun je de hele zomer (mits het weer het toelaat) genieten van gerechten van de hand van chefkok Joris Bijdendijk.
Elke zondag zal er een Sunday Roast worden georganiseerd waarvoor speciale menu’s worden samengesteld.
Leuk is dat RIJKS speciaal voor deze gelegenheid een Zuid-Afrikaanse braai (een type barbecue) heeft aangeschaft waarop de gerechten worden bereid. Daarbij zijn de openingstijden aangepast en kun je op zondag de hele dag van 11:30 tot 21:00 aanschuiven.
Een kleine impressie
Om de opening te vieren werd onlangs een speciale lunch georganiseerd met barbecuekampioen Peter de Clercq. Culy genoot er van verscheidene gerechten, allen bereid op de Zuid-Afrikaanse braai.
De gerechten die tijdens de roasts worden geserveerd verschillen per week en zijn afhankelijk de producten van het seizoen. Om je toch een indruk te kunnen geven, delen we graag een paar foto’s van onze tongstrelende lunch op het terras.
Wil je zelf genieten van de gerechten op het terras van RIJKS? Kijk dan op de website voor meer informatie.