Het eetdagboek van… Nina van Chickslovefood.com
Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Nina van Chickslovefood.com.
“Of ik een weekje wil bijhouden wat ik eet? Ja hoor, geen probleem! Elise en ik doen het ook wel eens voor ons eigen blog en het is ontzettend leuk om te doen én om te lezen. Maar deze week is wel anders dan anders. We hebben de week ervoor bijna 80 recepten gekookt en gefotografeerd voor ons eerste kookboek. Dus ik ben even kookmoe (ja echt, dat hoor je deze foodblogger zeggen). Even een heel rustige week dus op kookgebied. Maar ach, da’s stiekem ook wel eens fijn…”
Maandag
Ik start met een groene smoothie van kokoswater, spinazie, broccoli en kiwi. Later op de ochtend een hand ongebrande ongezouten noten en wat rozijnen. De ochtend is voor administratie en mails, ik sluit de morgen af met restjes van de fotoshoot voor ons eerste kookboek als lunch: drie mini quichejes met ei en tomaat en wat filodeeg gevuld met feta en verse kruiden. Later in de middag eet ik een vers gebakken camembertbuideltje dat ik maak voor m’n blog: filodeeg met camembert, noten, munt en honing.
Vervolgens ga ik aan de slag voor mijn 5 or less-recept voor morgen op de blog en ‘s avonds eet ik het op: een wok van zoete aardappel, tempeh, doperwtjes, sesamzaad en teriyaki-saus. Als toetje wat blauwe bessen-soja yoghurt en later op de bank nog een stukje pure choco tijdens seizoen 3 van Modern Family. Ik ben een enorme theeleut, ik heb niet eens een fatsoenlijk koffieapparaat in huis. Ik drink over de dag verdeeld zo’n zes koppen thee. Ik houd niet zo van zwarte thee, maar ik ben dol op groene thee en allerlei soorten kruidenmixen.
Dinsdag
Stevig ontbijten met een kom havermoutpap op basis van amandelmelk met gojibessen, lijnzaad, chiazaad, rozijnen en lekker veel kaneel. Ik werk thuis, eet twee tomaten en ga dan naar Bloemendaal. Naast mijn blog werk ik voor Yoga Magazine, vandaag gaan we op het strand drie video’s opnemen voor de site. Tot 17.00 uur ben ik bezig met video’s opnemen. Bij de strandtent drink ik twee cappuccino’s met sojamelk, een muntthee en smul ik van de zandkoekjes erbij. Verder eet ik mijn meegebrachte speltboterhammen met kaas, komkommer en mosterd en later nog een appel.
Thuiskomen blijkt een crime, er is nergens treinverkeer. Uiteindelijk beland ik in Leiden waar ik chagrijnig op het station een patat mayo en een kaassouflé van de Smullers naar binnen werk. Later thuis nog twee glazen witte wijn. Ik drink de hele dag door water en ‘s avonds nog wat thee.
Woensdag
Ik prak een banaan als ontbijt en meng dit met een ei en wat lijnzaad om er een pannenkoek van te bakken. Later op de ochtend een handje ongezouten, ongebrande noten. Ik ben de hele dag bezig met blogs schrijven en foto’s bewerken en stop om 12.30 uur om te lunchen met een tosti van speltbrood met kaas, tomaat en ui.
Ik stop pas weer om 17.00 uur om naar Leiden te gaan, waar ik met mijn vriend bij een modern Grieks restaurant, Rhodos, eet. In de trein eet ik nog wat wortels weg. We beginnen met heerlijke smeerseltjes op home made brood: tzatziki, auberginemousse, vismousse… maar krijgen ook onder meer gevulde wijnbladeren en bietjessalade. Als tweede gang risotto, garnalen en calamares. Het toetje bestaat uit baklava-ijs en goddelijke Bananoffeetaart. Ik drink er retsina, Griekse witte wijn, bij. Verder vandaag veel water en thee.
Donderdag
Ik begin weer met een groene smoothie, ditmaal van water met spinazie, bleekselderij, avocado en aardbeien. Daarna fiets ik naar de redactie van Yoga Magazine waar ik in de loop van de ochtend wat noten snoep en als lunch een knolselderijsoep met cashewnoten haal bij Soup en Zo. Erbij een stukje maïsbrood en een lik roomboter met zout.
Ik verlaat de redactie om 15.00 uur en race op mijn fiets naar mijn buddy, een jongen van 8 waar ik eens in de week leuke dingen mee doe. We gaan naar mijn huis en maken pizza. Ik eet een slice met tomatensaus, champignons, olijven, ui en wat kaas.
Daarna breng ik hem weer naar huis en fiets ik door naar Nomads, waar ik een diner heb met een aantal collega foodbloggers. Gezellig! Het voorgerecht is heerlijk: allerlei smeersels en salades, van hummus en tabouleh tot zoete aardappel-spread en salade met granaatappel. Als hoofdgerecht neem ik een kleine hap hier en daar; falafel, wat venkel en nog een stukje brood. Als toetje wat hapjes ijs en een aardbei gedipt in choco. Ik drink een glas rode wijn en fiets naar huis. Zoals altijd veel thee en water.
Vrijdag
Chickslovefood.com-werkdag bij Elise. ‘s Morgens eet ik sojayoghurt met mango en granola, daarna stap ik in de auto naar Den Haag. We zijn de hele dag bezig met foto’s selecteren voor ons boek, advertorials maken, stagegesprekjes voeren en artikelen schrijven voor andere media. Bij Elise eet ik in de loop van de ochtend wat noten en als lunch verschillende stukjes hartige taart. Spinazie-tomaatplaattaart, aardappel-bloemkooltaart en uientaart. Heerlijk!
Later op de middag een glas wijn en uiteindelijk thuis met mijn vriend een flinke kom Turkse linzensoep met een snee brood. Ook Elise is een theeleut, dus ik heb vandaag geen moment zonder dampende mok onder m’n neus gezeten.
Zaterdag
Ontbijt met heerlijk stokbrood en croissants van de Franse bakker Le Fournil. Aardbeitjes erbij en ook nog wat peperkaas van l’Amsuse. Echt een weekendontbijtje. Vervolgens de auto in op vintage meubeljacht in Rotterdam. Nadat we thuis zijn gekomen met een mooie postkist en kastje maak ik van het restje stokbrood broodjes gezond met kaas, paprika, komkommer en tomaat. Later nog een kommetje linzensoep.
‘s Avonds een verjaardag in de kroeg; ik drink geen alcohol, want ik ben de bob. Wel veel spa rood met citroen en ik snoep een kaasstengel. Uiteraard ook veel theetjes vandaag…
Zondag
Uitslapen en ontwaken met een groene smoothie van kokoswater, spinazie, aardbeien en mango met een bananenpannenkoek erbij. Verder een dagje niks doen, alleen maar een beetje series kijken. Heerlijk! Lunch bestaat uit twee boterhammen met kaas en pindakaas.
‘s Aavonds hebben we een familie-etentje bij Oresti’s Taverna in de Pijp. Allemaal mediterrane tapas. Ik smul onder meer van tzatziki, hummus, gewokte spinazie, gamba’s en aardappeltjes in de schil, met daarbij twee glazen retsina.