Redactie
Redactie Inspiratie 23 jun 2014
Leestijd: 4 minuten

Het eetdagboek van… Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’

“Het eetdagboek van”, met vandaag: Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

“Een eetdagboek bijhouden leek me hartstikke leuk! Nu ben ik alleen wel echt een schandalige eter, helemaal in vergelijking met mijn voorgangers hier. En ik moet toegeven dat ik ook wel een extreme eetweek heb, ik heb alleen maar zin in lekkers de hele dag. Maar zoals Culy ook al zegt: lekker eten en genieten is óók belangrijk! En daar ben ik het nou écht helemaal mee eens.”

Schermafbeelding 2014-06-08 om 23.13.59

Maandag

Wegens tijdgebrek, en omdat ik gewoon geen ochtendmens ben, eet ik mijn ontbijt altijd op mijn werk (op de marketingafdeling van het DeLaMar Theater). Ik eet al vier jaar lang hetzelfde, inspiratieloze ontbijt: vier droge cracottes. Met een kop thee.

Een jarige trakteert op kantoor en dus eten we om 11 uur een taartje. Ik ga voor de aardbeientaart met koekbodem en een dikke dot slagroom. Tussendoor eet ik een peer. Op maandag eet ik altijd vegetarisch, vanwege Meat Free Monday. Ik lunch met een broodje met appelstroop en komkommer en een tosti met kaas en wat ketchup.

Tussendoor snack ik nog wat komkommers, snoeptomaatjes en eet ik een appel. ’s Avonds eet ik de magnetronlasagne van &samhoud places, die sinds kort verkrijgbaar is bij AH. Heerlijk! Later op de avond drink ik een paar glazen rode wijn en eet ik bitterballen en nootjes.

Dinsdag

Ik ontbijt weer met vier droge cracottes en eet een peer. Tijdens de lunch ga ik voor een gemengde salade met brie, gesuikerde pecannoten, komkommer en honing en daarbij eet ik een tosti met komijnekaas en ketchup. ’s Middags eet ik wat snoeptomaatjes en doe ik met een collega een drankje bij Strand Zuid.

’s Avonds maak ik héérlijke wraps met zalm, frisse avocadodip en gegrilde rode paprika’s. Later eet ik mijn lievelingschocolade: een halve reep Tony Chocolonely met zeezout & caramel. Na die halve reep heb ik nog steeds lekkere trek en snoep ik ook nog wat geroosterde & gezouten mais.

Woensdag

Ik ontbijt uiteraard weer met vier droge cracottes. Daarna doe ik een radio-interview voor RTV Noord Holland en eet ik een verse pompoensoep, een tosti met komijnekaas en ketchup, en een broodje met jam. Normaal eet ik veel meer salades tussen de middag, maar op de een of andere manier heb ik er deze week geen trek in.

’s Middags eet ik tussendoor alleen nog een paar snoeptomaatjes. Ik mag niet te vol zitten, omdat ik ’s avonds met mijn vriendje sushi ga eten bij Genroku, ons favoriete sushirestaurant in Amsterdam.

Donderdag

Inmiddels denk ik dat je wel kunt raden wat ik voor ontbijt eet… Yes, cracottes, goed geraden! Daarbij drink ik lekkere kruidenthee.

Bij de lunch ga ik voor ijsbergsla met mozzarella, tomaten, peterselie, croutons en pijnboompitten. Erbij at ik een broodje met gerookte zalm. ’s Middags als tussendoortje een salade van AH To Go met avocado, munt, linzen en boontjes. Ik vind ‘m niet heel erg geslaagd en na drie happen laat ik ‘m staan. Jammer!

Na het werk naar huis: voor mij is het weekend! Vrijdag heb ik namelijk een dag vrij genomen om flink voor mijn blog te werken. Ik eet patat met frikadellen speciaal en een kipcorn uit de oven. Leuk detail: ik eet mijn friet altijd met groene Aromat en appelmoes. Supergoede combinatie, kan ik je vertellen. Na dit frietfeest trek ik de rosé open en snack ik heerlijk een zakje wasabinootjes weg.

patat_aromat_frikadel_kipkorn

Vrijdag

’s Ochtends naar de Kamer van Koophandel om eindelijk mijn blog als bedrijf te registreren. Hoera! Om dit te vieren wil ik eigenlijk champagne gaan drinken, maar het is nog maar half 11 ’s ochtends en ik ben van plan vandaag heel productief te zijn. Geen champagne, dus. Wel trakteer ik mezelf op een lekker ontbijt, bestaande uit croissantjes en een smoothie met mango en passievrucht. Na m’n ontbijt heb ik een afspraak bij Ter Brugge en drink ik een ijsthee.

Als lunch eet ik een AH salade met noedels, kip, spinazie en limoen-kokosdressing. Erg lekker! Gek genoeg weet ik rond half 3 alweer een gaatje in mijn maag te vinden voor een heel pak Jules Destrooper koekjes. Oh, wat erg en daarna eet ik nog een Cornetto mini… #vreetzak

Om een uur of vier drink ik een biertje in de zon in m’n voortuintje. Vervolgens naar Pacific in het Westerpark met oud-studiegenoten. Ik drink witbier en eet een geitenkaassalade, zonder geitenkaas, omdat ik dat niet lust. Daarna bestellen we nog nacho’s. Het was een heerlijke avond!

Zaterdag

Zaterdagochtend ontbijt ik met koekjes, omdat ik nog geen nieuwe cracottes in huis heb. Erbij een mangosapje.

Ik neem een filmpje over avocado’s op voor mijn blog; aan lunchen kom ik niet echt toe. Na het filmen eet ik nacho’s met gesmolten kaas en zelfgemaakte guacamole.

Als avondeten maak ik een koude pasta met pesto van pistachenoten en erbij een tomatensalade met basilicum.

Zondag

Zonadgochtend begin ik de dag met cracottes en kruidenthee. Als lunch maakte ik een salade van dingen die ik nog in huis had: couscous, avocado, komkommer, pistachepesto en fetakaas.

’s Middags ga ik langs bij de ouders van mijn vriend waar ik een heerlijke maaltijd eet van rijst met kip in ketjapsaus met Italiaanse roerbakgroentes. In het zonnetje, met een ijsthee.

Later plof ik thuis op de bank neer met mijn laatste witbiertje van deze week. Cheers!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.