Het eetdagboek van… Kelly van Goodfoodlove.com
Een nieuwe rubriek op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Kelly van Goodfoodlove.com.
“Toen ik werd gevraagd om een eetdagboek voor Culy bij te houden was ik meteen enthousiast: ik heb dit namelijk altijd al eens willen doen. Ik bedacht dat 12 mei een mooie dag zou zijn om te beginnen, niet wetende dat die week een waar gekkenhuis zou worden aan ‘foodblogger events’. Bij dezen dus mijn eetdagboek, vol met culinaire en alcoholische uitspattingen. Het was fantastisch, maar ik ben wel blij dat niet elke week zo hectisch is…”
Maandag
De week begint met een sapje uit de slowjuicer: spinazie, watermeloen en appel. Niet zo’n goede combi… Ik eet wat stukjes watermeloen en een schaaltje van mijn favoriete ontbijt: eat natural ontbijtgranen die ik ‘oppimp’ met rijstmelk, hennep- en chiazaad en gojibessen. Op mijn werk drink ik een heerlijk sapje met komkommer, gember, citroen, venkel en appel en eet ik wat pecannootjes.
Als ik thuiskom maak ik een crème van avocado, basilicum en olijfolie en roer deze samen met spinazie, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten door wat gekookte speltpasta. Ik smul van deze gezonde lunch terwijl ik wat artikelen voor mijn blog tik.
’s Avonds ben ik door de eigenaren van Brasserie de Houtrib uitgenodigd voor een etentje bij La Cubanita in Almere. Ik drink sangria en eet een beetje van alles wat er op tafel staat: brood met aioli, dadels met spek, gamba’s in knoflook, ossenhaaspuntjes en geitenkaas met spek en balsamicocrème. Naast sangria drink ik ook water en na het eten een spanish coffee (met Tia Maria). Als ik thuiskom drink ik nog een glaasje cactus-limonade.
Dinsdag
Ik begin met het sap uit de slowjuicer van gisteren. Ik moet haasten om de trein te halen, dus mijn ontbijt is een speltcracker met pindakaas en een bakje met wat fruit (ananas, appel en druiven) dat ik in de trein op eet. Mijn Dopper heb ik ook altijd bij me, die is gevuld met water.
Vandaag ga ik naar een perslunch bij Ku Kitchen, waar ik bij binnenkomst een lekkere alcoholvrije cocktail met vers fruit krijg. Mijn oog valt op de menukaart, er staat een negen-gangen lunch gepland. Negen gangen! My god…
Gelukkig zijn de gerechtjes niet al te groot. We beginnen met edamame boontjes, daarna een dashi (licht soepje met bosui) en een ‘small spicey shrimp salad’. Ik drink er een wijntje bij met daarnaast water. De volgende gangen zijn duck ’n roll (een rolletje met eend), maki en nigri sushi en een king KU burger, plus een cocktail met sake. Door naar het dessert: walnoten mochi. Tot slot neem ik een kopje espresso en, ik kan het niet laten, een chocolaatje en een kokosmacroontje. Tijdens de lunch maak ik veel foto’s van de gerechtjes, waarvan ik er vast een aantal op Instagram plaats.
Ik rol naar huis waar ik een glas verse jus neem en mijn foto’s van de middag op de laptop zet. ’s Avonds heb ik niet veel honger en eet ik wat slakken en een tartaar van verse tonijnsteak. Na het eten kijk ik samen met mijn vriend de nieuwe aflevering van Game of Thrones en eet ik een klein zakje chips. Ik drink er lichtbruisend water bij.
Woensdag
Ik vind een fles verse jus in de koelkast, zo eentje die je bij de supermarkt zelf perst. Wat een uitvinding is dat! Omdat ik wederom ga lunchen en me gisteren nogal verkeken had op de hoeveelheid, kies ik ervoor om iets minder stevig te ontbijten. Ik drink een kokosmelk/banaan/cacaonibs smoothie met chia- en hennepzaad.
Op naar een perslunch plus wijnproeverij in de Harbour Club in Amsterdam. Het menu is minder uitgebreid dan gisteren: drie gangen. De sommelier schenkt iedereen drie glazen rosé in en vertelt enthousiast dat we eerst drie amuses zullen krijgen. Gaan we weer… We krijgen een rolletje van aubergine met een crème van geitenkaas, mini steak tartare, een gegrilde gamba, salade niçoise en bouillabaisse. De wijntjes smaken ook erg goed.
Terug in Lelystad rijden mijn vriend en ik naar de Bataviahaven. Op het terras drink ik een wijntje en snoep ik wat borrelnootjes. We zijn laat thuis en hebben geen zin om uitgebreid te koken dus we maken wat voor ons fastfood is: een salade van rauwe courgette. Snel, lekker en erg gezond. Ik drink er water bij.
Donderdag
Het is tijd om op te ruimen en om een beetje te bewegen, als ik na deze week mijn broeken nog dicht wil krijgen. Ik begin met yoga in de tuin. Ik drink een glas verse jus en eet muesli met goji bessen, raw cacaonibs en walnoten. Hierna werk ik hard aan mijn blog; er liggen nog zo veel dingen ‘op de stapel’, het moet ook allemaal online komen. Daarna op weg naar Taste of Amsterdam, in de trein eet ik een banaan en wat pecannoten en drink ik water.
Ik ben uitgenodigd om een workshop bij te wonen. We maken gerechten klaar in de stoomoven en op de grillplaat, welke we naderhand natuurlijk zelf opeten. Het bordje is gevuld met een gestoomde gamba op een bedje van appel en venkel en gegrilde lamsboutjes met salsa verde. Erg lekker!
Ik pik nog snel een cocktailtje en een oester mee en daarna is het tijd voor een Biró rally door Amsterdam: we worden in een klein, elektrisch Italiaans wagentje door de stad gereden. Bij bar Mystique shake ik mijn eigen limoncello-cocktail (en drink deze gedeeltelijk op), bij Julius bar & grill eet ik een heerlijk broodje pulled pork met een limoncello mixje ernaast en tot slot eet ik een lekkere limoncello tiramisu bij Mazzo. Daarna nog een kopje espresso en, je verwacht hem al, een glaasje limoncello en snel terug naar Taste.
De rest van de avond breng ik samen met vriendinnen door op het festival. We drinken wijn en eten wat Franse kaasjes. In de trein op weg naar huis drink ik nog wat water en de rest van de weg slaap ik.
Vrijdag
Toen ik Taste gisteren verliet kocht ik nog snel een heerlijk #amarenekersenamandelspijseneenvleugjebanketbakkersroom broodje gescoord bij Desem enzo. Ja, het brood heet echt zo, inclusief hashtag. Ik eet een plakje, besmeerd met wat boter gezouten met Camargue zout. Wederom een yogasessie in de tuin en daarna een vers glas van mijn favoriete sap: appel-wortel-gember-citroen.
Op weg naar de tweede dag van Taste. Vandaag is het Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver. Ik eet twee stukjes van een rainbow wrap met een wijntje en een spa rood erbij.
Later drink ik een slowjuice sapje, eet een stukje flammkuche met een gekoelde rode wijn en een half broodje met entrecote en groene saus. Daarna nog twee oesters, een heerlijk lamskoteletje van Daalder, de Tomeato burger van &samhoud places en ik proef wat whisky. We sluiten de avond af met kaasjes, een choco-caramel bonbon en een toffee wodka voor onderweg in de trein. Ik neem één slok en ben er meteen helemaal klaar mee. Lekker slapen en op naar morgen.
Zaterdag
Vandaag heb ik een workshop bij Vapiano. Ik drink wat slowjuice sap en neem het amarenakersenbrood en wat water mee voor in de trein. Allereerst een barista workshop. Ik maak (niet zo mooie) latte art en drink daarna de cappuccino op. Er worden wat vers gemaakte, nog warme amandelspijs-koekjes op tafel gezet waar ik er één van eet.
We worden rondgeleid door de pasta maniffetura en gaan naar beneden om met deze verse pasta een gerecht te bereiden. Ik maak een bordje spaghetti carbonara die ik daarna op eet. Ik drink er een glas San Pellegrino bij. Tot slot is het tijd voor de dolci: ik kies voor een klein glaasje tiramisu.
Omdat ik toch in Amsterdam ben ga ik gezellig langs bij mijn mama, met wie ik een viskoekje eet bij de viskraam en geniet van een wijntje op een terras in de zon.
’s Avonds heb ik twee verjaardagen en eet ik heerlijke yakitori spiesjes van de barbecue, wat nootjes en Franse kaas. Ik drink twee glaasjes bubbels. Later op de avond drink ik nog een wijntje en eet ik een hapje uit de frituur, maar dat is toch echt niet mijn ding.
Zondag
Een rustige dag vandaag! Ik begin met een heerlijk meloen-citroen-muntsapje uit de slowjuicer en werk in de tuin in het zonnetje aan mijn blog. Als laat ontbijt eet ik een ciabatta met op één helft kaas met kiwi-jam en op de andere helft zongedroogde tomatenhummus met wat plakjes komkommer.
’s Middags gaan we naar mijn schoonouders die op de camping staan. Ik eet wat olijfjes, olijvenbrood met aioli en drink over de hele dag twee glaasjes prosecco. Verder heel veel water.
We gaan barbecuen en ik eet vooral de salades, die vind ik altijd het lekkerst. Mijn schoonzusje heeft er één met tonijn, sperzieboontjes en avocado gemaakt en één met komkommer, paprika en tomaatjes. Lekker fris! Ik neem nog een kopje koffie en een klein stukje cake en dan is het tijd om naar huis te gaan en moe maar voldaan naar bed te gaan na deze te gekke week. Volgende week weer meer zelf koken!