Het eetdagboek van… Eva van TheCookteaser.com
Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van het Eetdagboek! Ditmaal is het de beurt aan Eva van TheCookteaser.com om te vertellen waar zij zoal culinair van geniet.
Eva: “Mijn roots liggen in Singapore, hierdoor heb ik denk ik een wat andere kijk op eten dan mensen hier in de Westerse cultuur. Ik ben vanuit huis uit opgegroeid met veel kennis over (Aziatische) kruiden en wat eten al dan niet alleen met je gezondheid maar zelfs met je ‘looks’ kan doen.
Die kennis probeer ik vervolgens te vertalen naar heerlijke recepten die gemakkelijk te bereiden zijn met producten die ik hier kan verkrijgen. Niet doordraaien in een bepaald dieet en jezelf teveel restricties opleggen. Het belangrijkste is ‘je goed voelen’ en ‘goed naar je lichaam luisteren’, een stukje taart zo af en toe maakt ook mij gelukkig! Moderation is the key…”
Maandag:
Standaard begin ik mijn dagen met oilpullling (lees hier meer informatie daarover, red.) en lauwwarm water met citroensap voordat ik ook maar iets naar binnen werk.
Ik maak een heerlijke groente-pannenkoek van twee eieren gemengd met geraspte courgette en rode kool, en vervolgens opbakken in wat sesamolie (zo lekker!). Super easy en heerlijk om de dag mee te beginnen.
Tussendoor snoep ik wat gedroogde mango. In de middag eet ik vier rijstwafels met oude geitenkaas en avocado en tomaat met avocado.
Ik heb met een vriendinnetje afgesproken om bij Chow te eten en bestel de Pho: een heldere biefbouillon met groentes en wat rijstnoodles. Ik vind de bouillon met knapperige groentes het lekkerst dus vraag om de bief eruit te laten en in plaats daarvan meer groente te geven, heerlijk!
Ik drink de hele dag door veel gekookt water (dit heb ik van mijn ouders meegekregen en is in Azië heel normaal) en tussendoor ook wat kopjes groene thee en kamillethee.
Dinsdag:
Ik race naar Dr. Blend voor een ‘Just beet it’ smoothie als ontbijt (mijn lievelings) voordat ik begin met werken. Ik snoep vijf dropjes van mijn collega mee en voor de lunch eet ik vier rijstwafels met verschillend beleg zoals avocado met parmezaanse kaas, gerookte zalm met een gekookt eitje, oude geitenkaas met rucola en de laatste rijstwafel met tomaat met avocado en selderijzout (niet normaal lekker dit zout!)
Ik sport een uurtje, en in de avond komt een vriendinnetje bij me eten en ik maak wat simpele vegan taco’s. Ik vind taco’s er altijd super gezellig uitzien en daarnaast ook mega makkelijk klaar te maken. In mijn geval helemaal omdat ik de meeste groenten er rauw in laat. Een heerlijke yoghurt-dipsaus met wat munt, knoflook en limoen maakt het af.
In de avond eet ik nog wat heerlijke zoete aardbeien en wat paranoten. Ik drink de hele dag door veel gekookt water en tussendoor ook wat kopjes kamillethee.
Woensdag:
Ik eet twee gepocheerde eieren met een groentesapje (rode biet, limoen, gember en granny smith appel) als ontbijt. Wat later eet ik nog een zakje gedroogde mango.
Met de lunch eet ik weer vier rijstwafels met divers beleg: wat vis, wat kaas, veel avocado en tomaat.
Ik sport een uurtje, en ’s avonds ben ik druk met werk voorbereiden dus ik haal een zakje eigen gemaakte beef rendang uit de vriezer en warm dit op, met wat witte rijst. Beef rendang is het enige gerecht wat ik maak en vervolgens invries, dit gerecht moet lang stoven dus als ik het maak, maak ik véél! Handig dat ik dit ook lekker kan eten in tijden dat ik even wat drukker ben.
Later in de avond eet ik nog een verse mango en wat rode zure bessen.
Donderdag:
Voordat ik begin met werken race ik even langs Dr. Blend voor een smoothie (‘Just Beet it’). Mijn lunch bestaat uit wat ingrediënten van mijn cateringklus, ik eet losjes hier en daar wat verse vijgen en gegrilde asperges. Ik heb een zakje gedroogde mango meegenomen zodat ik mezelf tussen het werken door kan ‘belonen’ haha.
Na de klus race ik mezelf naar huis om me even op te frissen om vervolgens net op tijd aanwezig te zijn bij een leuk food event van Lassie waarvoor ik ben uitgenodigd. We leren sushi maken; ik vond dit echt superleuk om te doen en ik blijk een ‘natural’ te zijn. Zal het dan toch komen door mijn Asian roots? Ik eet mijn zelfgemaakte heerlijke sushi en een yakitori-stokje.
Later op de avond eet ik nog een eigen gemaakt waterijsje van chiazaad, vers fruit en kokos.
Vrijdag:
Voordat ik begin met werken haal ik weer een smoothie bij Dr. Blend (één keer raden welke… haha). Een collega heeft een zak M&M’s meegenomen – excuse me for being human, dit kan ik natuurlijk niet weerstaan en neem twee (misschien wel drie) handjes M&M’s.
In de middag eet ik weer vier belegde rijstwafels met oude geitenkaas, avocado, tomaat, hüttenkäse en twee gekookte eieren. Wat later haal ik weer een zakje gedroogde mango bij de Ekoplaza (zucht… it’s official… ik ben verslaafd).
Ik sport een uurtje, race mezelf naar huis en in de avond eet ik samen met een vriendinnetje bij Bridges, het sterrenrestaurant van Hotel The Grand in Amsterdam. Mijn dag loopt wat uit, dus we beginnen redelijk laat met het diner. En we genieten intens van elke hap en gang. Veel vis, I love it! De hele dag door drink ik weer veel gekookt water en wissel af met verveine thee.
Zaterdag:
Ik begin de dag heerlijk met een half uur baantjes trekken in het zwembad van The Grand en een ontspannende saunasessie om vervolgens van een heerlijk luxe ontbijt te genieten. Ik bestel gepocheerde eieren met spinazie en eet daarnaast nog heerlijke gerookte zalm met avocado op een knapperig stuk zuurdesembroodje.
Ook geniet ik van het heerlijke fruitbuffet, ik eet dragonfruit, lychees, aardbeien, en wat druiven.
Ik zit echt bommetje vol, maar ik heb een uur later al weer met wat vrienden afgesproken om te dimsummen bij Oriental City. Het is er mega druk en we moeten een dik uur wachten. Tegen de tijd dat we er zitten en het eten op tafel staat, heb ik alweer lekkere trek en eet ik gezellig mee. Ik zou het liefst elke ochtend wel willen dimsummen als ontbijt!
Ik heb in de avond geen zin in een grote maaltijd en eet wat watermeloen en een banaan en later nog een zakje groente- en appel chips.
De hele dag door drink ik naast gekookt water veel verveine-, jasmijn-en verse gemberthee.
Zondag:
Ik sport een uurtje en haal daarna een heerlijke smoothie. Ik werk thuis en eet wat fruit tussendoor (watermeloen en blauwe bessen). In de middag komt er een vriendinnetje bij me langs en ik besluit spontaan een lunch voor ons te maken, het wordt bibimbap; een Koreaans gerecht waar ikzelf een twist aan heb gegeven door voornamelijk veel rauwe groentes te gebruiken.
In de avond eet ik wat gestoomde edamame, twee gepocheerde eieren met daarnaast raw sesam tofuballetjes met wat sla en knapperige groentes. Samen met mijn dressing van limoensap, sojasaus, sesamolie en geraspte gember, dit maakt dit alles zo ontzettend lekker. Ik kan hiervan blijven eten!
Een vriendinnetje komt gezellig langs en we drinken vitaminewater met fruit en munt-ijsklontjes. We snoepen wat van mijn goji–chocoladekoekjes. Later in de avond maak ik nog een heerlijk sapje voor ons, door het laatste overgebleven stuk watermeloen in de blender te doen. Dit meng ik met wat bruiswater, een heel klein shotje wodka en munt-ijsklontjes. We genieten van de mooie zondag. Life is good!