Het beste eten uit de Nordic Cuisine
We kennen allemaal het beste restaurant van de wereld, Noma in Kopenhagen. Maar er is meer dan enkel Noma! De Scandinavische keuken, ook wel de ‘Nordic Cuisine’ genoemd, maakt een grote opmars. Het beste eten komt hier vandaan, maar hoe komt het eigenlijk dat Deense en andere Scandinavische restaurants het zo goed doen?
De Franse keuken is en blijft al tientallen jaren populair, maar tegenwoordig kunnen we ook andere keukens goed waarderen. De Spaanse keuken, waar je veel moleculaire technieken terug ziet, is ook iets van de afgelopen jaren. De Nordic cuisine linkt vooral naar de natuur en de gezondheid van de planeet. Zo maken ze veel gebruik van streekproducten, zoals lokale noordelijke ingredienten als kool, wilde inheemse bessen, vis, haver, rogge en gerst. Soms zit er ook wel een klein beetje moleculair koken in en de basis van de Franse keuken.
Naast Noma is restaurant Geranium ook een van de favorieten in Kopenhagen. Zo heeft de chef van restaurant Geranium, rising star, al vele prestigieuze titels binnen gesleept. Hij behoort dus zeker ook tot de top in de Nordic Cuisine.
Enkele gerechten uit restaurant Geranium in Kopenhagen
De chef’s van restaurant Geranium. Links Rasmus Kofoed.