Het antwoord op de culinaire regenboog-hype: gitzwart ijs
Waar een maand geleden eten in alle kleuren van de regenboog onze Instagram-feeds nog domineerde, gaan we nu over naar een duistere traktatie: gitzwart ijs gemaakt van verbrande kokos.
Bij Morgenstern’s Finest Ice Cream in New York staat het bijzondere ijsje op het menu. Om het te maken gebruikt eigenaar Nick Morgenstern geen kleurstoffen of zwarte sesamzaadjes, maar verbrande kokos (afkomstig van de schil).
De restanten van de verbrande kokos is vergelijkbaar met de geactiveerde houtskool, wat je tegenwoordig steeds vaker in sapjes tegenkomt.
Hoewel sommigen beweren dat de restanten goed voor je lichaam zijn en fungeren als een soort filter, gebruikt Morgenstern de kokos vanwege de smaak en kleur. Daarbij gebruikt hij naast de as ook kokosroom, -melk en –flakes.
Wij zijn erg benieuwd en kunnen ons er door de kleur bijna geen voorstelling bij maken. Zou jij het willen proeven? Je vindt Morgenstern’s aan 2 Rivington Street in New York City.