Herfstige gerechten: weekmenu van 19 t/m 25 september
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Komende vrijdag begint in Nederland de herfst! Daarom bestaat dit weekmenu uit snelle en makkelijke herfstige gerechten.
Maandag
Als je de week goed wil beginnen, begin dan met deze vullende aardappelsoep met bacon. Want zeg nou zelf, bacon is altijd een goed begin van de week! Met minimale ingrediënten behaal je met deze soep wel maximaal resultaat.
> Naar recept: Aardappelsoep met bacon
Dinsdag
Hoe lekker is een zelfgemaakte hartige taart of quiche als het buiten guur en koud is? Deze quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie wordt per persoon gemaakt. Hierdoor is ‘ie aanzienlijk sneller gaar dan een traditionele quiche, ideaal voor een doordeweekse herfstdag!
> Naar recept: Eenpersoonsquiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie
Woensdag
Met de werkweek doormidden hebben wij een recept voor je met minimaal werk en maximaal resultaat. Voor deze herfstige traybake hoef je maar 10 minuten in de keuken te staan, terwijl je oven de rest van het werk doet.
> Naar recept: Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam
Donderdag
Zoete aardappel is één van de favorieten van de Culy-redactie. Deze veelzijdige groente kan op vele manieren bereid worden, en zorgt direct voor een herfstige kleur en smaak. Deze zoete aardappelsalade met geitenkaas is lekker, gezond en verrassend fris door de toevoeging van appel en granaatappelpitjes.
> Naar recept: Herfstsalade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas
Vrijdag
Het is weekend en het is herfst, dat mag gevierd worden! Begin de eerste dag van de herfst goed met een heerlijke pizza vol herfstachtige smaken, zoals pompoen en balsamico-uitjes. De smaken op deze pizza passen trouwens perfect bij meerdere herfstbiertjes om het weekend in te luiden.
> Naar recept: Culy Homemade: herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm
Zaterdag
In het weekend pakken we uit. Verwen jezelf met deze stevige herfstsalade met kip, spekjes en champignons. De amandelen en truffeldressing tillen dit gerecht naar een hoger niveau.
> Naar recept: Culy Homemade: herfst salade met kip, spekjes & champignons
Zondag
Aan het eind van dit weekmenu hebben we nog maar zin in één soort eten: comfort food. Kruip heerlijk met een volle kom ‘the stew’ curry van Alison Roman op de bank. Deze mix tussen een stoofpotje en curry met kikkererwten ging vorig jaar helemaal viraal, en wij begrijpen wel waarom! De uitgesproken smaken, geuren en kleuren zijn de perfecte afsluiter van de week.