Met herfstig weer eet jij een van deze herfstsalades
Veel mensen associëren salades met de zomer. Een frisse, knapperige salade op een warme dag is makkelijk te maken en past perfect bij het weer. Maar wat nou als je als het iets kouder is nog steeds zin hebt in salade? Geen zorgen, wij kozen de lekkerste herfstsalades voor je uit.
Deze herfstsalades maken dat je âs ochtends bij je ontbijt al zin hebt in je avondeten. Bij wijze van spreke dan hĂš, want ook je ontbijtjes kan je heel geschikt maken voor een koude herfstochtend.
Herfstsalade met pompoen
Als er een ingrediënt is dat herfst schreeuwt, is het absoluut de pompoen. Geen wonder dus dat je salade meteen een herfstig tintje krijgt als je pompoen toevoegt aan je salade.
Deze herfstsalade met pompoen, zoete aardappel en geitenkaas is dan ook favoriet op de redactie als het buiten heel hard regent. Als je ook nog eens linzen aan de salade met pompoen toevoegt kan het helemaal niet meer mis gaan.
Salade met het ultieme herfstfruit peer
Als pompoen de ultieme herfstgroente is, is peer het ultieme herfstfruit. Peer door je salade doen, is dus een heel herfstig idee. Bijvoorbeeld in deze herfstige salade met peer, linzen, gorgonzola en bacon.
Herfstsalade met witlof/radicchio
De bittere smaak van witlof en radicchio leent zich ook uitstekend voor een herfstige salade. Wij zijn obsessed met deze salade van radicchio met â ja, je leest het goed â manchego vinaigrette.
Deze salade van Ottolenghi krijgt zijn herfstige smaak van witlof in combinatie met granaatappelmelasse en knapperig gebakken zoutige haloumi.
Herfstsalade met bacon
De rokerige smaak van bacon vinden wij in elk seizoen lekker, maar past toch wel perfect bij de herfst. Al helemaal als je het combineert met winterse groenten zoals spruitjes of boerenkool. Net zoals in deze salade met spruitjes, blauwe kaas, bacon en karamel-appel vinaigrette.
Of ga voor deze salade met boerenkool, spruitjes, bacon en pecorino.
Vijgen in een perfecte herfstsalade
Vijgen zijn volzoet van smaak en daardoor perfect voor een salade bij herfstig weer. Deze prachtige salade combineert onze favoriete herfstingrediënten radicchio en vijgen, de zoutige toevoeging van prosciutto, blauwe kaas en balsamico maakt de salade op en top herfst.
Als je meer zin hebt in een warme herfstsalade is deze variant met geroosterde zoete aardappel een schot in de roos.
In de herfst grill je je sla!
Rauwe sla is heerlijk knapperig en fris, wat misschien voor een herfstige salade niet helemaal de bedoeling is. De oplossing daarvoor is je sla grillen! Hierdoor krijgt de sla een meer diepe, branderige smaak en vormt zo een top basis voor jouw herfstige salade.