Handige tips bij het grillen van aubergines
Gegrilde groenten zijn favoriet bij zo’n beetje iedere lekkerbek, maar niet elke groente bak je op dezelfde manier. Vooral aubergines willen nog wel eens lastig zijn doordat ze én veel vocht opzuigen, én een stuk langer duren om te garen. Dit zijn onze tips.Â
Het succes zit ‘m in drie dingen:
1. Besprenkel de plakjes van tevoren met zout
Door ze van tevoren met zout te besprenkelen en vervolgens een halfuurtje te laten liggen, wordt al het vocht uit de aubergine gezogen. Dep ze droog met een stukje keukenpapier.
2. Kerf de plakken in
Door de plakken in te kerven creëer je meer oppervlak waardoor ze sneller gaar worden. Doe dit heel voorzichtig met de punt van je mes en zorg dat je niet te diep snijdt.
3. Smeer de aubergine in met olie, niet de pan
Zeker wanneer je een echte grillpan gebruikt is het van groot belang dat je de aubergineplakjes invet, en niet de pan. Door de ribbels krijgt de olie niet de kans om te verspreiden en wordt het meteen opgezogen door de aubergine.
4. Geniet!Â
Gril je aubergines, combineer met je favoriete ingrediënten en geniet!
Kijk hier voor onze lekkerste recepten met gegrilde aubergine.