Halloween: wat te doen met de pulp van een pompoen?
Het is bijna Halloween en dan wil je uiteraard creatief een pompoen uithollen en versieren. Maar wat te doen met de pulp van een pompoen? Dat hoef je ons natuurlijk niet te vragen. Wij geven je 3 tips om er iets lekkers mee te bereiden!
Eerder gaven we je al tips om een pompoen te versieren, maar daarvoor dien je de pompoen natuurlijk wel eerst leeg te maken. Dat mooie oranje goedje gooi je natuurlijk niet direct de vuilbak in.
Wees er wel zeker van dat je een eetbare pompoen hebt aangeschaft. Sommige pompoenen zijn alleen geschikt voor Halloweendecoratie en daarvan is de pulp niet lekker!
Wat te doen met de pulp van een pompoen?
1. Gebruik het in de soep
Uienschillen, topjes van wortel, maar ook pompoenpulp is een prima basis om een groentebouillon van te trekken. Bewaar de pulp in een plastic zak in je vriezer en trek er een lekkere bouillon van.
2. Bakken maar!
Verwijder de zaadjes uit de pulp en mix tot een puree in een blender. Verwerk de pompoenpuree in brood, cake of muffins. Of maak deze herfstige pompoentaart van Miljuschka.
3. Maak pompoensap
Leg de draden en pompoenpitten in een schaal en schenk er kokend water over zodat alles wat zachter wordt. Prak met een vork zodat de sappen vrijkomen en je een oranje sap krijgt. Dit pompoensap kan je verwerken in smoothies, sauzen, soepen of als basis voor een pompoenrisotto.
Meer lekkere pompoen recepten:
- Culy Homemade: romige pompoen-polenta met tijm
- Culy Homemade: pompoen hutspot met speklapjes
- Kerst-toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie