Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Déze hack om je wijn koud te houden in de zomer zagen we niet aankomen

Een glas heerlijke koude wijn op het terras terwijl je in het zonnetje aan het bijkletsen bent met je vrienden… Zie je het al voor je? Dit glas wijn smaakt natuurlijk het lekkerst wanneer ‘ie koud is, maar in de zomer is dit genot vaak maar van korte duur. Niet getreurd: wij vonden de ultieme hack om je wijn koud te houden wanneer het warm is.

Thank us later.

IJsklontjes

We genieten bijna allemaal op z’n tijd weleens van een glas witte wijn bij onze maaltijd en zodra de zon tevoorschijn komt, horen we de flessen rosé al onze naam roepen. Toch is het elk jaar weer een heuse struggle om je glas wijn lekker koud te houden terwijl je in de tuin zit. De brandende zon kent namelijk geen medelijden en tovert je frisse rosé zo om tot een zwetend druivensapje.

Een traan rolt langzaam over je wang en je besluit dan toch om wat ijsklontjes in je glas te doen. Maar we willen je nu dan toch voor eens en voor altijd vertellen dat dat écht niet de beste oplossing is. Het ijs zal namelijk supersnel smelten in de zon en al dat water komt dan in je wijn terecht. Dat zorgt er ten eerste voor dat je wijn waterig gaat smaken en ten tweede dat deze té koud wordt, waardoor de smaak aanzienlijk achteruit gaat.

Hoe lang kan je een geopende fles (rode) wijn bewaren?

wijn met ijs
Bron: Volodymyr Shcerbak via Adobe Stock

Bevroren fruit

Maar als je dan geen ijs in je wijn mag doen, hoe moet je je wijn dan op de goede temperatuur houden? Geen paniek: wij vonden de ultieme hack! Zo’n gevalletje: waarom hebben we daar nooit eerder aan gedacht…?

De ultieme hack om je wijn koud te houden is om er wat bevroren druiven in te doen. Dat zijn dan namelijk een soort smaakloze ijsklontjes. Wanneer de druiven ontdooien in je glas komt hier natuurlijk, anders dan bij ijsklontjes, geen water vanaf, waardoor je wijn niet waterig wordt.

Ook geven druiven vanwege hun velletje geen smaak af aan je wijn waardoor deze dus niet ineens naar rode druiven gaat smaken. Je wijn wordt dan misschien wel van diezelfde druif gemaakt, maar toch; als je zin had in een druivensmaakje, had je wel druivensap gekocht.

bevroren druiven
Bron: karepa via Adobe Stock

Zomers genot

Met deze hack hoef je je vanaf nu dus in ieder geval geen zorgen meer te maken dat je deze zomer samen met een treurig glas warme wijn moet doorbrengen. Zie je jezelf al zitten in de tuin? Plus: bevroren druiven in je glas zien er ook nog eens gezellig uit.

Wij zouden zeggen: haal de flessen wijn maar tevoorschijn. Maak het af met een goedgevulde borrelplank (kun je meteen de rest van die bak druiven opmaken) en jouw zomervakantie kan niet meer stuk.

Meer verfrissende drankjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.