De nieuwste trend: groenten in je toetje
We eten met z’n allen steeds minder groente, en dat is niet zo best. Gelukkig krijgen we door de sapjes-trend wel weer steeds meer vitamines binnen, maar het blijft belangrijk om de hele dag door groenten binnen te krijgen. De nieuwste trend van groenten in je toetje zou daar wel eens bij kunnen helpen…
Nee, we gaan geen spruitjes door de vla gooien, of stukjes witlof op een chocoladetaart leggen. Maar je kunt veel – van zichzelf zoetere – groenten goed verwerken door veel toetjes. We geven je een aantal suggesties!
Zoete aardappel heet natuurlijk niet voor niets zo. Een lekkere zoete aardappelpuree zonder zoete toevoeging kan een perfecte basis zijn voor een taartvulling, is heerlijk door cakebeslag.
Hetzelfde geldt voor pompoenpuree, ontzettend makkelijk te maken en erg lekker in muffins, Japanse broodjes en Italiaanse cantuccini.
Wortel kun je natuurlijk verwerken in carrot cake (een gezonde of iets minder gezonde variant), maar geraspte wortel doet het ook erg goed door rijstpudding of Indiase halwa.
Rode bietjes zie je in veel restaurants verwerkt in desserts. Niet alleen vanwege de prachtige kleur, maar ook door de zoete aardse smaak. Zo spotten we marshmallows van biet bij Hail’s Soft Serve in Maleisië en luchtige yoghurt met rode biet en basilicum van Jacob-Jan Boerma in The White Room in Grand Hotel Krasnapolsky. En ook deze bieten-chocoladetaart is een aanrader.
Bloemkool in zoete vorm klinkt misschien gek, maar je kunt er fantastische smoothies mee maken (zoals deze). Door de bloemkoolroosjes eerst te bevriezen en vervolgens tot een romige shake te blenden, krijg je een mooie structuur. Ja, zo wordt groenten in je toetje opeens heel interessant!
Avocado past perfect in toetjes door de romige structuur en zachte smaak. Maak chocolademousse met avocado of zomerse avocado-ijsjes.