Groente in linten: goed voor de smaak én de presentatie
Wil je eens een keer wat anders met je groenten? Snijd of schil ze dan in een linten. Dit geeft een andere textuur én is prachtig qua presentatie.
Veel groenten zijn dan opeens geschikt om rauw of kort geblancheerd te eten. Zo zouden we courgettes in plakjes niet snel rauw eten, maar in dunne linten zijn ze heerlijk in een salade.
Om perfecte linten te krijgen, gebruik je een dunschiller of voor bredere groenten, zoals pompoen of courgette, een mandoline.
Groene asperges met pecannoten en Parmezaanse kaas
Groene asperges met amandelen en waterkers
Ingemaakte courgettelinten
Bietjes met aardbeien en dadels
Komkommerlinten kennen we natuurlijk uit vele gerechten. Ook fijn in cocktails, tussen klassieke Britse sandwiches en als garnering op een koude gazpacho.
Wortellinten met linzen en koriander
Stiekem vals spelen, want tofu is geen groente, maar wel heerlijk: tofulinten.