Granaatappelpitjes: ook zalig in hartige gerechten
Granaatappelpitjes zijn niet alleen perfect voor over de yoghurt of bij toetjes, maar passen ook wonderwel bij hartige gerechten. We geven een paar fijne combinaties.
Klik op de foto’s om naar de recepten te gaan.
1. Salades. Granaatappelpitjes worden in het Midden-Oosten vaak gebruikt in hartige salades, zoals deze bulghursalade met geroosterde pompoen. Lekker ook met veel verse kruiden, zoals munt of koriander.
2. Aubergine en granaatappel zijn twee goede vrienden. Zeker met een zachte kaassoort erbij, zoals feta of geitenkaas, wordt het feestje compleet.
3. Eend is al zoetig van zichzelf, en deze krokant geroosterde en geplukte eend krijgt een extra oompf door de zoetige granaatappelpitjes.
4. Rode kool smaakt én kleurt prachtig bij de felle kleuren van granaatappelpitjes. Heerlijk in een salade met bonen, pitten en zaden.
5. Echt Marokkaans: lamsvlees met granaatappel en veel gedroogde Arabische kruiden.
6. En tot slot onze favoriet: een goed gebakken steak met een saus van granaatappel. Hiervoor gebruik je granaatappelsap, dat je inkookt. Zo ontzettend lekker!