Gourmetten met Pasen: recepten, tips & ideeën waarmee je (wél) indruk maakt
Tijdens de Paasdagen wordt bij veel mensen het gourmetstel op tafel gezet. Ook wij houden van een avondje gourmetten met Pasen, maar dan wel op de Culy-manier! Met deze gourmetrecepten til je jouw gourmetavond gegarandeerd naar een hoger niveau.
Natuurlijk is het makkelijk om een gourmetpakket uit de supermarkt te kopen of bij de slager af te halen. Maar wij van de Culy-redactie weten dat er zo veel meer te halen valt uit een avondje gourmetten. Met onderstaande recepten en tips wil je nooit meer anders.
Gourmetten met Pasen: recepten en ideeën
Gourmetrecepten met vlees
Vlees is het meest gegeten product tijdens de gourmet. Hamburgertjes, biefstukpuntjes en kipstukjes zijn in ieder gourmetpakket terug te vinden. Lekker, maar eerlijk is eerlijk: een beetje saai. Pimp je vlees met een lekkere marinade of voeg wat ingrediënten toe voor een mini-maaltijd. Hieronder vind je recepten die perfect zijn voor je gourmetpannetje. Het enige dat je hoeft te doen is de grootte aan te passen en je tovert deze recepten om tot volwaardig gourmetrecept.
- Kipsaté spiesjes (gourmetrecept)
- Sweet Garlic biefstukspiesjes met bosui en pinda’s
- Surf ‘n’ turf-barbecuespiesjes met garnalen
- Mediterrane spiesjes met halloumi & chorizo
- Simpele kipspiesjes met tamarinde en citroen
- Kipspiesjes met citroengras
- Mini pulled pork burgertjes met appel en cranberry
- Mini okonomiyaki
- Crostini met porchetta en mierikswortel
Gourmetrecepten met vis
Vis mag uiteraard niet ontbreken tijdens het gourmetten. Vis is perfect voor het gourmetten door de relatief korte baktijd. Onderstaande recepten geven je inspiratie om je vis nét op een andere manier te bereiden dan je gewend bent.
- Zalmspiesjes met mango en tomaatjes
- Pittig gemarineerde garnalen
- Kabeljauw in Parmaham met salie
- Garnalen met geroosterde (!) peper en zout
- Coquilles met ananassalsa
Vegarecepten voor de gourmet
Met groentes kun je eindeloos blijven variëren, combineer het met een lekker stukje kaas zoals halloumi en het feest is helemaal compleet. Een gourmetavond hoeft helemaal geen vlees en vis te bevatten. Dat bewijzen deze vegarecepten wel!
- Spiesjes van gemarineerde pompoen met halloumi
- 3 x gourmetrecepten met een Culy-twist
- De állerlekkerste groentespiesjes
- Homemade falafel uit de koekenpan
- Grieks geïnspireerde omelet met courgette, dille en feta
- Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten
Bijgerechten
Een frisse tegenhanger is vaak wel nodig tijdens het gourmetten. De gerechtjes uit de pannetjes zijn vaak vet en machtig. Deze recepten
- Caprese salade met kakifruit en basilicum-olie
- Simpele tabouleh salade
- Focaccia met veel kruiden
- Labneh met pistachenoten
- Gekarameliseerde courgettes met ricotta, munt en hazelnoten
- Superzachte courgettes met harissa en citroen
- Patatas bravas van zoete aardappel
Dessert
Geen avondvullend programma zonder dessert. Gelukkig bereid je bij het gourmetten je toetje gewoon in je pannetje – maak ‘m trouwens wel even schoon zodra je aan het zoet begint…
- Wentelteefjes met kaneel en gebakken banaan
- Gegrilde ananas met honeycomb, crème fraîche en munt
- Een echt Amerikaans zomertoetje: s’mores
- De allermakkelijkste bananenpannenkoekjes maken
The Culy way of gourmetten: onze favoriete tips en producten