5 vragen aan televisiekok Gino D’Acampo: ‘De laatste pasta van mijn moeder was het lekkerste wat ik ooit at’
In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… de wereldberoemde televisiekok Gino D’Acampo.
Je kent hem ongetwijfeld van zijn viral uitspraken.
5 (culinaire) vragen aan Gino D’Acampo
Op zijn 19de verhuisde de jonge Italiaanse Gino D’Acampo naar Londen om te proeven van het Britse restaurantleven. Van het ene kwam het andere en al gauw rolde Gino in een bloeiende kook- en tv-carrière. Vandaag heeft Gino niet alleen verschillende tv-programma’s maar ook eigen kookboeken en restaurants. Een indrukwekkend traject dus, waarbij Gino als kok steeds onvoorwaardelijk trouw blijft aan zijn Italiaanse roots.
Gino is naast een geweldige chef ook lekker uitgesproken en honderd procent zichzelf. Zijn Italiaans accent maakt zijn Britse kookprogramma’s des te charmanter, al zal menig Gino-fan het erover eens zijn dat zijn populariteit vooral te danken is aan zijn hilarische spontane uitspraken. Zoeken die zo af en toe de grens met brutaliteit op? Kijk hieronder gerust even mee.
1. Gino, wat heb je gisterenavond gegeten?
Gino: ”Een prachtige risotto met Italiaans worstvlees, prei en witte Vermentino wijn.”
2. Wat is je gekste eetgewoonte?
”Weinig mensen weten dat ik ervan hou om ‘s avonds laat en ‘s nachts kinderlijk te gaan snacken.”
3. Wat was het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten?
”De laatste Spaghetti alle vongole die mijn moeder voor me maakte, vlak voor ze overleed. Die was met zó veel en liefde en passie gemaakt dat ik onmogelijk een ander gerecht zou kunnen kiezen.”
4. Welke culinaire ontdekking heb je laatst gedaan in de keuken?
”Dat je geen meringue kunt maken met zout. Mijn vrouw had laatst per ongeluk zout in plaats van suiker gebruikt voor haar meringues en ik kan bevestigen: dat werkt níét.”
5. Hoe ziet jouw ideale eetdag eruit?
”Ik kook zó vaak voor mijn baan – of dat nu op TV of in de restaurants is – dat mijn ideale eetdag zou bestaan uit maaltijden waar ik zelf niks aan heb moeten bereiden. Mijn keuzes gaan dan naar:
- Full English Breakfast voor ontbijt
- Antipasti met geroosterde groenten en balsamico-azijn voor lunch
- Een zakje Wotsits als vieruurtje
- Linguine met kreeft, Cannonau wijn en tiramisu als avondeten.”
Meer Gino D’Acampo? Gino’s Italian Escape S4 is elke maandag om 21:00 uur te zien op 24Kitchen.
Meer uit de rubriek?
- 5 vragen aan Guillaume De Beer: ‘Ik ben er drie dagen mee bezig geweest en toen was het nog niet lekker’
- 5 vragen aan Noni Kooiman: ‘Ik heb iedere week wel een nieuw lievelingsgerecht’
- 5 vragen aan Tjitze van der Dam: ‘Niets overtreft de stamppot van mijn oma’