Cheers: 8 tips om je gin-tonic nog lekkerder te maken
Warm weer vraagt om een gin-tonic in je hand. Heerlijk verfrissend en super feestelijk. En met deze slimme tips maak je die gin-tonic nog lekkerder! We geven je ook nog even een reminder over hoeveel gin er in je tonic moet – of andersom natuurlijk.
Zo maak je je gin-tonic nog lekkerder
1. Serveer ‘m superkoud
Misschien een open deur, maar toch très belangrijk voor de algehele gin-tonic-experience: je drankje dient ijs- en ijskoud te zijn. Gooi er dus flink wat ijs in.
2. Kies liever voor één groot ijsblok
Goed: het is dus belangrijk dat je gin tonic goed koud is. Maar doe er liever één groot ijsblok in, dan heel veel kleintjes. Dat smelt trager, waardoor je g&t wel koud blijft, maar niet verwatert.
Dit is waarom je beter één groot ijsblok in je drankje kunt doen dan veel kleine ijsblokjes
3. Koel je gin-tonic glas eerst
Een tip die we van barmannen en barvrouwen hebben opgedaan: doe het ijs in het glas, roer met een lepel om het glas te koelen en giet het water weg dat vrijkomt. Daarna is je glas koud genoeg voor de gin en de tonic.
4. Kies de juiste tonic
Tonic is er in allerlei soorten en smaken en het is de moeite waard om je even te verdiepen in pairings. Check hier even onze tips.
5. Hoeveel gin in je tonic?
De ideale verhouding gin versus tonic is 1:3. Dus: één deel gin, op drie delen tonic. Zo blijven beide smaken overeind en heb je als het goed is de perfecte smaakcombinatie.
6. Investeer in een barspoon
Dé reden dat al die cocktailshakers ingewikkeld staan te doen met een barspoon (zo’n lange, gedraaide lepel)? Als je de tonic langzaam langs de lepel naar beneden giet, blijven de bubbels intact. En dat drinkt lekker. Investeer dus beslist in zo’n barspoon als je een fervent gin-tonic-drinker bent.
7. Kies de juiste garnering voor je gin-tonic
Wat een goede gin-tonic nog knapper maakt: garnering. Een jeneverbesje, komkommer, basilicum, citroengras, limoen, chilipeper, steranijs, kardemom of zelfs radijs! Hoe je de juiste garnering kiest? Check de botanicals waarmee de gin op smaak is gebracht en probeer die aan te houden voor de garnering.
8. Gebruik de schil
Wil je je gin&tonic garneren met citrus? Gebruik dan liever niet het fruit zelf, maar alleen de schil. Waarom? Het zuur in het sap zorgt dat de gin plat slaat. In de schil zit echt etherische olie, die de smaken aantrekt en dus laat opleven.
Meer gin-tonics (yes please!):
- Alles over de geschiedenis van gin én de gin-tonic
- 3 heerlijke variaties op de klassieke gin-tonic
- Zo maak je de perfecte gin-tonic