Gezond weekmenu voordat de feestdagen aanbreken: 9 t/m 15 december
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: een lijst met gezonde gerechten, voordat de feestdagen aanbreken en het draait om eten, eten en nog eens eten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 9 t/m 15 december
Maandag
Kip cashew – oftewel: kip met cashewnoten – is een populair Aziatisch gerecht uit het repertoire van afhaalrestaurants. Check de volgende keer voordat je je bestelling plaatst even dit weekmenu-recept. Je maakt het namelijk heel makkelijk (en snel!) zelf.
> Naar het recept: makkelijke kip cashew met broccoli
Dinsdag
Op een doordeweekse dag zin in een keer iets anders dan je doorsnee pasta? Maak dan deze snelle auberginecurry. Want dit curry-recept zit barstensvol smaak.
> Naar het recept: spannende auberginecurry met aardappel die je in 30 minuten klaar hebt
Woensdag
Pompoen roosteren hoort natuurlijk helemaal bij de herfst. Je kunt de (meestal) oranje vrucht op duizend-en-een manieren gebruiken. Wat dacht je van deze gevulde taco’s met pittige salsa macha? Perfect voor de tijd van het jaar!
> Naar het recept: taco’s met geroosterde pompoen en pittige salsa macha
Donderdag
Shakshuka maken is gelukkig niet zo moeilijk. Misschien is het daarom wel één van onze lievelingsgerechten. In dit recept geven we ‘m een Indo-twist zodat ‘ie nóg lekkerder wordt.
> Naar het recept: shakshuka maken met Indonesische smaakmakers
Vrijdag
Deze gestoomde kabeljauw is een echte Kantonese klassieker. Het gerecht in dit weekmenu zit bomvol smaak en staat razendsnel op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.
> Naar het recept: gestoomde kabeljauw met sake en ingelegde gember
Zaterdag
Comfortfood voor iedere sushilover: een sushi bake met zalm. Het is een (makkelijk!) gerecht waarbij we al je favoriete sushi-ingrediënten omtoveren tot een geslaagde ovenschotel. Een perfect weekmenu-recept voor het weekend.
> Naar het recept: sushi-bake (de állermakkelijkste manier om sushi te maken)
Zondag
De lekkerste uiensoep eet je gloeiend heet uit de oven met een flinke lading Gruyère on top. Deze variant met een Japanse twist heeft een volle smaak en stikt van de umami. Perfect voor wie weleens wat anders wil!
> Naar het recept: de lekkerste uiensoep uit de oven met een Japanse twist (miso!)