5x variaties op gevulde paprika’s waar je niet meteen aan zou denken
Het smaakt niet alleen maar lekker, maar het ziet er ook nog ‘s extra gezellig uit: gevulde paprika’s. Een goede reden dus om zoveel mogelijk variaties in je repertoire op te nemen. Heb je weleens aan onderstaande versies gedacht?
Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt.
5x variaties op de gevulde paprika waar je niet meteen aan zou denken
Ook wij vallen in deze categorie vaak in herhaling: omdat we zo’n fan zijn van de Griekse gemista – gevulde paprika’s dus – vallen we vaak terug op een vulling van rijst met kruiden en in sommige gevallen gehakt. Maar de paprika – let wel even op welke kleur – kan nog op zoveel andere manieren verrijkt worden.
Gevulde paprika’s met mozzarella en ansjovis
We weten niet hoe het met jou zit, maar bij het horen van ansjovis rennen wij in de hoogste versnelling richting de gedekte tafel. De zoute ingelegde visjes combineren dan ook perfect met romige mozzarella en zoete paprika. Zeker proberen dus.
> Naar recept: Culy Homemade: gevulde paprika met mozzarella, ansjovis en olijven
Vegan met harissa-tahindressing
Zoals in veel gevallen geldt ook bij de gevulde paprika: het gaat echt niet alleen om het uiterlijk. Dat bewijst dit recept van Food52 voor vegan gevulde paprika’s met harissa-tahindressing maar weer eens. De pittige en romige dressing geeft de zoete gevulde paprika’s net die kick waardoor je zeker weet: deze is voor herhaling vatbaar.
Gevuld met couscous
Het komt vaak voor dat we couscous eten met paprika, dus waarom draaien we boel niet ‘s om en vullen we de paprika’s met couscous? Gecombineerd met de bekende klassiekers als gehakt en feta heeft ‘ie zeker wat weg van de Griekse versie, maar dan toch net met wat extra’s.
> Naar recept: Gevulde paprika met couscous, gekruid gehakt en feta
Gevuld met pasta
We horen je denken: is dit wel echt zo’n goed idee? Jazeker, want we hebben het in dit geval niet over spaghetti, linguine of rigatoni, maar over orzo: de rijstvormige pasta die zich uitstekend leent als vulling van een paprika. Al helemaal gecombineerd met lamsgehakt én halloumi. Het recept voor deze gevulde paprika’s vind je op Food52.
Op z’n Cubaans
Een Cubaans gerecht met gehakt, specerijen, olijven en tomaten? Iedere streek kent z’n eigen versie, maar 1 ding is zeker: lekker is het overal. Wij kozen ervoor om dit supersmaakvolle gerecht te serveren in de paprika, naast de rijst. Gegarandeerd succes.
> Naar recept: Culy Homemade: gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo
Meer over de paprika:
- Superlekker én gezond: alles over paprika
- 7x de lekkerste recepten met paprika die je misschien nog niet kent
- Culy Homemade: Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen