Weekmenu voor 15 t/m 21 juli: gezond en gevarieerd
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit gevarieerd weekmenu staan dan ook vooral gezonde en makkelijke gerechten centraal die je ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel zet.
Meer inspiratie nodig? Bekijk dan alle weekmenu’s.
Gezond en gevarieerd weekmenu voor 15 t/m 21 juli
Maandag
We snappen dat de twijfel toeslaat als je de naam van dit gerecht leest. Verbrande pasta klinkt nou namelijk niet echt aantrekkelijk. Die twijfel hadden wij ook bij pasta all’assassina: een klassiek pastagerecht uit Puglia, dat bestaat uit knapperige, bijna verbrande spaghetti in een pittige tomatensaus. Maar die twijfel is gelukkig voorgoed weggenomen nadat we dit gerecht voor het eerst probeerden.
> Naar het recept: pasta all’assassina (knapperige, bijna verbrande spaghetti in pittige tomatensaus)
Dinsdag
De inspiratie voor deze rode rijstsalade met knapperige kikkererwten vonden we in Indiase hoek. Het resultaat is één groot feest aan smaak en textuur. Precies zoals een goed gerecht hoort te zijn. Je vindt de rode rijst van dit gerecht bij de toko. Kun je het niet vinden? Gebruik dan gewoon volkorenrijst of wilde rijst.
> Naar het recept: rode rijstsalade met granaatappel en krokante kikkererwten
Woensdag
In een gevarieerd weekmenu kan een goede soep natuurlijk niet ontbreken. Deze snelle noedelsoep met kip en spinazie is dan ook favoriet op de redactie voor een op een drukke doordeweekse dag. En vergeet niet om zachtgekookte eieren bij deze soep te maken! Want er gaat nou eenmaal niets boven een zachte eidooier in je noedelsoep.
> Naar het recept: snelle noedelsoep met kip en spinazie
Donderdag
Bij dit recept is het meteen duidelijk dat je het lekker gaat vinden. Want wie kan de combinatie van gnocchi, tomaatjes en burrata nou weerstaan? En als je weet dat traybake synoniem is voor ‘amper werk’, dan weet je dat deze gnocchi traybake één van je nieuwe favoriete gerechten gaat zijn.
> Naar het recept: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata
Vrijdag
Stel je voor: gepocheerde kabeljauwfilet in een zoete tomatenbouillon, crispy chili-olie eroverheen gedruppeld en een flinke toef groene kruiden (dille en koriander) om het feest af te maken. Er is toch geen betere manier om het weekend in te luiden? Je kunt dit gerecht serveren met rijst of in een tortilla, maar wij eten ‘m het liefst met wat brood om te dippen in de smaakvolle saus.
> Naar het recept: kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden
Zaterdag
Op een luie zaterdag zijn wij niet vies van een bestelling plaatsen bij een van onze favoriete fastfoodketens, McDonalds. Maar als je dan zin hebt in een heerlijke crispy kipwrap (ook wel de McWrap genoemd) dan wil je die ‘t liefst vers, krokant en lekker warm. Daarom kan je ‘m natuurlijk beter zelf maken. En waarschijnlijk heb je hiervoor alle ingrediënten al in huis.
> Naar het recept: crispy kipwrap met honingmosterdsaus (nog beter dan die van de Mac!)
Zondag
Op zoek naar een snel en smaakvol gerecht voor op een luie zondag? Deze frisse Thaise saté-bowl is je perfecte match. De krokante tofu heeft een vlezige textuur en neemt de smaak van de Thaise currysaus perfect op. Net als wij doen, kun je het helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld taugé toe, vervang de bruine rijst door bloemkoolrijst of probeer het een keertje met Thaise basilicum.
> Naar het recept: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu