Gevarieerd weekmenu voor 1 t/m 7 april: makkelijk en verrassend
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Zoals het gezegde luidt: april doet wat ‘ie wil! Daarom hebben we deze week een lekker gevarieerd weekmenu voor je.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!
Maandag
Aan het begin van de week hebben we vaak toch nog een klein beetje moeite met opstarten, omdat we met ons hoofd weer even uit de weekend-modus moeten komen: dat vraagt dus om een lekker simpel gerecht. Deze pasta met paprikasaus en burrata heb je binnen 15 minuten op tafel staan, maar laat iedereen geloven dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan – kun je misschien op de valreep toch nog een 1 april-grap uithalen vandaag.
> Naar het recept: Rigatoni met romige paprikasaus en burrata
Dinsdag
In een gevarieerd weekmenu kan natuurlijk een heerlijke, geurige curry niet ontbreken. Curry is zo’n gerecht waarmee je oneindig kunt variëren zonder dat je er op uitgekeken raakt. Neem nou deze Thaise rode curry met kip en puntpaprika: voel je vrij om dit gerecht naar je eigen hand te zetten door groenten toe te voegen, de kip te vervangen door vega kipstuckjes of een extra chilipeper toe te voegen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
> Naar het recept: Thaise penang curry met kip en puntpaprika
Woensdag
We zijn halverwege de werkweek aangekomen, en dat vraagt vooral om een gerecht dat niet al te veel tijd en moeite kost. Deze Koreaanse kimchi pannenkoek is een verrassende variatie op de Hollandse pannenkoek die we natuurlijk al lang kennen, maar kost je net zo weinig voorbereiding. Maak er een lekkere dipsaus bij en je avond kan niet meer stuk!
> Naar het recept: Makkelijke Koreaanse kimchi pancake
Donderdag
Met een lekkere bowl kun je ons op de redactie altijd blij maken. Is ‘ie ook nog eens binnen 15 minuten klaar, dan heb je wat ons betreft de perfecte doordeweekse maaltijd te pakken. Deze zalmbowl met avocado en sambalmayonaise is de perfecte combinatie van lekker, makkelijk en gezond eten: daar worden we blij van op donderdag!
> Naar het recept: Simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise
Vrijdag
Hè hè, eindelijk weekend! Dat een traybake onze favoriete manier is om te koken na een drukke dag, moge inmiddels duidelijk zijn. Zo ook deze versie met kippendij, bimi en hoisinsaus: smaakvol, makkelijk en binnen een handomdraai op tafel. De oven doet het meeste werk voor je terwijl jij jezelf lekker in je huispak hijst, en wanneer je klaar bent met eten, hoef je alleen het bakblik even in de vaatwasser te zetten. Ideaal, toch?
> Naar het recept: Snelle traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus
Zaterdag
Deze gnocchi met vega(n) ragù is zo’n gerecht waarvan je het ultieme weekend gevoel krijgt. Terwijl je keuken zich vult met de warme geur van champignons, tomaat en sojasaus, kun je alvast een glas rode wijn voor jezelf inschenken en je verheugen op de overheerlijke maaltijd die je dadelijk gaat eten. De perfecte toevoeging aan een gevarieerd weekmenu!
> Naar het recept: Gnocchi met een vega(n) ragù
Zondag
Op een luie zondag hebben we vooral behoefte aan een grote schaal vol comfortfood, die we lekker op de bank tijdens onze favoriete film kunnen opeten; laat dit Mexicaanse gerecht daar nou toevallig perfect bij passen! Chilaquiles is een gerecht waarbij tortillachips kort mee liggen te sudderen in een heerlijke saus om het geheel vervolgens af te maken met verschillende toppings. Serveer het met een koud Mexicaans biertje en dit is gegarandeerd de beste afsluiter van je weekend.
> Naar het recept: Chilaquiles (sauzige tortillachips met toppings)