Hier serveren ze gerookte watermeloen alsof het een ham is
Je moet even drie keer kijken als je de gerookte watermeloen van restaurant Ducks Eatery in New York ziet. Het stukje fruit lijkt namelijk sprékend op… een gerookte ham! Het veganistische gerecht is nu al razend populair.
Gerookte watermeloen
Sappige, gerookte watermeloen. Dat kun je verwachten als je je tanden zet in de gerookte watermeloen van Ducks Eatery. De watermeloen is zelfs ingekerfd met een ruitpatroon, zoals we dat kennen van ouderwetse gerookte hammen.
Om het helemaal ‘echt’ te maken snijden ze de watermeloen-ham aan je tafeltje aan.
Tijdrovend klusje
Het restaurant maakt het gerecht door de watermeloen eerst 8 uur lang te roken. Daarna wordt de watermeloen ingelegd in een mengsel van zout, as en specerijen. Daarin mag ‘ie vier dagen lang resideren. Vervolgens wordt de ham, eh, watermeloen nog eens 8 uur gerookt. Uiteindelijk gaat het stuk fruit in een pan met rozemarijn. Want we weten allemaal dat rozemarijn een soort vlezige, hartige smaak naar boven haalt.
Een tijdrovend klusje dus. Maar dan heb je ook wat.
Proeven? Dan moet je dus naar New York. Je vindt Ducks Eatery aan 351 East 12th Street in NYC.
Meer restaurants die toffe dingen doen met groenten:
- Wow: Noma serveert vegetarische shoarma van knolselderij met truffel
- Trend bij moderne restaurants: groenten in een zoutkorst garen
- Gepofte knolselderij: een misdadig lekkere groente