Loaded zoete aardappel: gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren
Zoete aardappels zijn echte superhelden in de keuken: je kunt er zó veel lekkere dingen mee doen! Wij besloten ze te poffen en te vullen. En dan niet één keer, maar op 4 verschillende manieren! Met een knipoog naar de keukens van Griekenland, Spanje, Japan en het Midden-Oosten.
Gevulde zoete aardappels
Je kunt ze zowel poffen in de magnetron, in de oven of op de barbecue. Kies jouw favoriet of maak ze allemaal tegelijk, voor een feest van kleuren en smaken. De wereld rond in zoete aardappels…
> Voor eens en voor altijd: hoe maak je de perfecte gepofte aardappel?
Gevulde zoete aardappel op z’n Grieks
Deze gepofte zoete aardappel vullen we met tzatziki, verkruimelde feta, knapperige radijs en rode ui. Lekker met gedroogde oregano en verse munt!
>Naar recept: gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki
Spaanse gepofte aardappel
Chorizo, tomaat, gerookt paprikapoeder (pimentón)… waan je je al in Spanje? Wacht maar tot je een hap neemt van deze gepofte zoete aardappel met tomaat, verkruimelde chorizo en knoflookyoghurt met pimentón.
>Naar recept: gevulde zoete aardappel met chorizo en tomaat
Op z’n Japans
Het zachte, zoete vruchtvlees van de gepofte zoete aardappel, de romige mayonaise met een vleugje sojasaus, pittige Sriracha en friszure limoen: dit is een feestje voor je smaakpapillen!
> Naar recept: loaded zoete aardappel met limoen en soja-mayo
Op z’n Midden-Oosters
Deze loaded potato bevat de smaken van het Midden-Oosten. Saffraan-yoghurt, geroosterde kikkererwten en een vleugje munt. Lekker bij couscous, tabouleh of een salade.
>Naar recept: gevulde zoete aardappel met kikkererwten
Meer over aardappels poffen:
- Hoe pof je (zoete) aardappels in de oven?
- Hoe maak je de perfecte gepofte aardappel?
- Het succes van de gepofte (gevulde) aardappel