4 x heerlijk gebraden vlees voor Kerst
Met Kerst zetten nog altijd heel veel mensen traditioneel gebraden vlees of een gebraad op tafel. Wil jij dat ook maar weet je niet helemaal hoe je dat aan moet pakken? Geen paniek: hier vind je 4 fijne recepten van gebraden vlees voor Kerst die écht te doen zijn.
Gebraden vlees voor Kerst
Deze 4 recepten van gebraden vlees voor Kerst zijn gemakkelijk te maken. Wel zo fijn als je huis vol familie zit en je overal tegelijk aan moet denken. Maar deze gerechten zijn bovenal gewoon heel smakelijk. Het water loopt je al in de mond bij het lezen van de recepten.
Gebraden kip met peer en cider
Deze gebraden kip voor Kerst met salie, peren en cider is niet alleen heel feestelijk, maar ook ontzéttend lekker. De geur van knoflook, salie en cider én natuurlijk die kip die lekker roostert in je oven… beter wordt het niet.
Porchetta voor Kerst
Het lijkt misschien een gehannes, met zo’n grote lap vlees, maar geloof ons: deze Porchetta is echt de moeite waard. En heerlijk mals varkensvlees met een waanzinnig knapperig korstje zal je beloning zijn.
Varkenshaas met pistachenoten
Wil je ‘t echt helemaal fool proof deze Kerst, maak dan deze varkenshaas met een korstje van pistachenoten. Een klassieker in een nieuw jasje. Letterlijk.
Geglaceerde beenham
Altijd goed: een beenhammetje. Dit stuk vlees is ook enorm fool proof. Het kan eigenlijk niet misgaan en iedereen vindt het lekker. Als het geen droge hap is dan. Maar deze geglaceerde beenham is lekker sappig en sticky, yum!
Wil je liever geen gebraden vlees, maar vis of een vegetarisch kerstmenu? No worries, we got you covered. Maak bijvoorbeeld onze goddelijke kabeljauw met beurre blanc of ons complete vega kerstmenu. Nog inspiratie nodig voor een voorgerecht? We verzamelden ook tien lekkere soepjes om je kerstdiner mee te beginnen.