‘The art of French baking’ van Ginette Mathiot is er nu in het Nederlands
‘The art of French baking’ is dé patisseriebijbel van Frankrijk. Een prachtig dik bakboek dat de Fransen al decennialang koesteren en dat nu voor iedereen toegankelijk is gemaakt… in het Nederlands!
De Nederlandse vertaling heet Tarte Tatin, de beste recepten van de Franse patissier. In dit boek vind je ruim 350 bakrecepten; van tarte tatin en hazelnootpetitfours tot kersentaartjes en soezen, van éclairs en meringues tot macarons en madeleines. Voor zowel beginners als volleerd banketbakkers.
Dit boek zou wel eens een van je beste ‘culinaire vrienden’ kunnen worden, die je vaak zult raadplegen – banketbakker Robèrt van Beckhoven
De schrijfster van deze patisseriebijbel is Ginette Mathiot, een autoriteit van het Franse thuiskoken. Ze gaf kookles aan drie generaties en schreef meer dan 30 kookboeken. Helaas overleed ze in 1998 op 91-jarige leeftijd. Maar haar prachtige recepten en goede kooktips leven gelukkig voort in haar boeken.
Tarte Tatin, de beste recepten van de Franse patissier is te koop in de (digitale) boekhandel voor € 35,-.