Aanrader: hét boek over foodfotografie van topfotografe Simone van den Berg
Foto’s van food maken is hot. Elke dag komen er nieuwe foodfotografen bij, en door de populariteit van foodblogs gaat ook menig culy thuis aan de slag met fotograferen: of dat nu met een iPhone of spiegelreflexcamera is.
Simone van den Berg, al jarenlang een veelgevraagd foodfotograaf, heeft een boek geschreven over dit onderwerp. Super interessant en leerzaam!
Culy’s Monique volgde een tijdje geleden al een cursus bij Simone (lees haar report hier!). Er is zoveel te leren op het gebied van foodfotografie: van styling en compositie, tot belichting en andere cameratechnieken. Met je smartphone kun je tegenwoordig geweldige foto’s maken, maar dat resultaat zal altijd minder zijn dan kiekjes gemaakt met een spiegelreflexcamera met speciale lens. Gelukkig geeft Simone ook tips om mooie foodfoto’s te maken met ‘gewone’ compact camera’s. Fijn!
Ideaal in dit boek zijn de verschillende foto’s naast elkaar, gemaakt van een zelfde setting, maar met andere instellingen. Zo zie je precies wat het wisselen van ISO-waarde, diafragma of sluitertijd doet.
Daarnaast geeft Simone veel persoonlijke tips en vertelt ze grappige weetjes (zoals: het verschil in foodfotografie 20 jaar geleden en nu). Uiteraard staat het boek vol met mooie foto’s – we hadden niet anders van haar verwacht. Als je hier als (aspirant)fotograaf niet door geïnspireerd wordt om direct je camera te pakken, dan weten wij het ook niet meer!
Prijs: € 20,95, te koop in de boekhandel en op Bol.com.