5x (belachelijk) makkelijke recepten uit de blender
Dat blenders niet alleen te gebruiken zijn voor smoothies en sapjes, maar voor véél meer dan dat is natuurlijk oud nieuws. De blender is hét verlengstuk voor iedereen die van koken houdt, maar niet altijd zin heeft om uren in de keuken te staan. Hij maakt fluweelzachte soepen, luchtige beslagen en supersnelle boemboes. We verzamelden 5 belachelijk makkelijke recepten uit de blender voor je.
Het is eigenlijk de perfecte souschef die te vaak achterin het keukenkastje blijft verstoffen.
Soep uit de blender
Open deur, maar een soep en een blender zijn een iconisch duo. Een tomatensoep blend je supersnel tot fluweelzacht en ook een pompoensoep gedijt erg goed in die glazen blender van je. Sommige recepturen geven zelf al aan de soep te ‘blenden,’ maar anderen blijven steevast grijpen naar die staafmixer. Kan ook, maar die blender maakt de boel nog net ietsjes fijner.
Makkelijk boemboe maken
We hebben allemaal wel eens voor dit ‘probleem’ gestaan: je maakt een lekkere curry en bij stap drie in je recept moet je ineens zelf de boemboe of currypasta gaan maken. In een vijzel! Hartstikke leuk en idyllisch voor een zondagmiddag, maar op een doordeweekse avond kost dat gewoon teveel tijd (en moeite, geven we eerlijk toe).
Je blender is je op nieuw to the rescue. Je kunt er namelijk erg makkelijk een boemboe in maken. Een tip: maak dan gelijk een grote hoeveelheid en vries de boemboe (in ijsblokjesvorm) in. Zo heb je altijd een verse boemboe op voorraad. Dat niet alleen: zo’n boemboe die je in je vijzel maakt, bevat maar weinig ingrediënten. Doe je die paar ingrediënten in je blender, dan ‘pakt’ hij het niet. Het is daarom altijd wijs om tenminste een dubbel recept te maken. Maar daar draai jij je hand niet meer voor om met die boemboeblender.
Pannenkoeken-, cake- en ander beslag uit de keukenrobot
Die blender die achterin je keukenkastje staat te verstoffen sinds oud en nieuw (iets met goede voornemens en een mislukte smoothie-lifestyle) verdient meer credits in je keuken. Kijk, we kunnen ons best voorstellen dat je (nog) niet zo goed weet wat je met die grote – tot vandaag overbodige – keukenrobot moet, maar hij wordt je beste vriend.
‘s Ochtends zin in snelle pannenkoeken of ‘s middags toe aan een verse plak cake maar geen zin in gedoe? Ook hier is die keukenrobot onmisbaar. Droge ingrediënten erin. Even ‘pulsen.’ Natte ingrediënten erin. Weer even ‘pulsen,’ et voila: je beslag is gemaakt. We zeiden ‘t toch? Makkelijke (!) recepten uit de blender!
Tip! Ben je een liefhebber van bananenbrood of baked oats maar heb je een bloedhekel aan banaan pureren met een vork? We hoeven ‘t niet meer te zeggen, want je weet zelf wel ‘wie’ je daarbij ontzettend goed kan helpen. Juist.
Makkelijk dips maken
Beeld je eens in: het is vrijdagmiddag en je vrienden trommelen elkaar op voor een gezellig avondje. Je biedt jouw woning aan als ‘clubhuis’ die avond, maar bedenkt je terwijl je naar huis fietst dat je wel chips, stokbrood, zoutjes en andere knagerijen in huis hebt, maar geen dips. Paniek!
Of niet. De smoothiesuperheld is ook jouw keukenhulp als het gaat om lekkere dips. Kikkererwten in de voorraadkast? Binnen 10 minuten heb je een zalige hummus gemaakt. Heb je nog wat basilicum aan een plantje? Ook een pesto is zo gemaakt. Avocado’s op de fruitschaal die nu echt gegeten moeten worden? Guacamole uit de blender, it is. Een blok feta in de koelkast? Fetadip uit de blender. Wil je die fetadip íéts meer ‘culi’ maken? Maak ‘m met dukkah. Echt: makkelijke recepten uit de blender waren nog nooit zó makkelijk.
Eiergerechten versus de blender: een gouden combi
Makkelijke recepten uit de blender zijn zo gemaakt, maar écht handig zijn die ‘lifehacks’ die je dagelijkse leven makkelijker maken met de blender. Ons best bewaarde geheim is die keukenrobot in combinatie met eieren. Een optie waar je waarschijnlijk (nog) niet aan hebt gedacht, want eieren in de blender? Waarom?
We schreven eerder al eens over roerei maken met de staafmixer. Dit zorgt voor fluweelzacht maar ontzettend luchtig roerei. Maar als we het hebben over makkelijke recepten uit de blender, wil je ook echt makkelijk. En zo’n staafmixer uit die rommelige keukenlade pakken, ‘in elkaar’ zetten en dan mixen? Ja dat is toch een klus en dan hebben we het nog niet eens gehad over die beker die bij je staafmixer hoort. Precies: die heeft niemand meer.
Daarom is vanaf vandaag roerei maken met de blender de leus. Eitjes erin even blitzen en je bent klaar om het roerei van je dromen te maken. Let wel op: slinger die staafmixer niet te lang aan. De kans dat je roerei dan juist heel stevig wordt, is groot. Vijf á acht seconden blenden is zat.
Nog meer handige blender-content:
- Zo maak je ‘m goed schoon
- Zo maak je er een foolproof bearnaisesaus mee
- En dit kun je er óók nog allemaal mee