Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie Vandaag
Leestijd: 3 minuten

Relax: 8x feestelijke amuses voor kerst zonder stress

Kerst hoeft niet synoniem te zijn met keukendrama’s, gestresste koks en verbrande gerechten. Deze 8 amuses voor kerst zorgen voor een feestelijke opening van je kerstdiner, zonder dat je last-minute alles nog moet maken. Veel van deze gerechten kun je al een dag van tevoren voorbereiden, zodat je op kerstdag zelf alleen nog hoeft te genieten.

8x feestelijke amuses voor kerst zonder stress

1. Oeufs mayonnaise

Een klassieker met een chique twist! Door de olie en mayonaise een dag van tevoren te maken, heb je op de dag zelf alleen nog het simpele werk van het opmaken van het bord. Deze amuse is heerlijk romig en een gegarandeerde hit bij de gasten.

> Naar het recept: Oeufs mayonnaise

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Pompoensoep voor kerst

Een warm, hartig gerecht dat je gemakkelijk een dag van tevoren kunt bereiden. Op de dag zelf hoef je het alleen nog even op te warmen en te serveren in kleine glaasjes. Perfect om je gasten mee te verwelkomen.

> Naar het recept: Pompoensoep voor kerst

Pompoensoep voor kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

3. Vegan samosa’s

Deze knapperige, kruidige hapjes met biet, venkel, sinaasappel en walnoot kun je helemaal voorbereiden en pas op het moment van serveren even in de oven schuiven. Hierdoor sta je niet uren in de keuken, maar kun je ontspannen met je gasten.

> Naar het recept: Vegan samosa’s

samosa's met rode biet, venkel en sinaasappel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

4. Opgeklopte ricotta met basilicum

Wist je dat opgeklopte ricotta een heerlijke romige textuur heeft? De ricotta kun je al een dag van tevoren kloppen en de basilicum snijden, zodat je op het moment zelf alleen nog maar het bord hoeft op te maken. Een perfecte amuse voor kerst en lekker als dip voor bij brood.

> Naar het recept: Opgeklopte ricotta met basilicum

Opgeklopte ricotta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Kerst hummus

Hummus, maar dan met een feestelijke kerstlook! Deze dip is een absolute crowdpleaser en je kunt hem de dag van tevoren al helemaal klaarmaken. Makkelijk, mooi én lekker.

> Naar het recept: Kerst hummus

Kerst hummus met kakifruit en granaatappel
Nancy van Batenburg

6. Oesters met Balinese dressing

Oesters zijn altijd een blikvanger op tafel en dus perfect als amuse voor kerst. Met deze Balinese dressing geef je ze een bijzondere twist. De dressing kun je een dag van tevoren maken, zodat je op de dag zelf alleen nog de oesters hoeft te openen.

> Naar het recept: Oesters met Balinese dressing

Oesters met Balinese dressing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

7. Makreelmousse met dragon

Deze mousse is fluweelzacht en heerlijk op een stukje brood of toast. Je kunt hem een dag van tevoren klaarmaken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Een heerlijke dip zonder gedoe.

> Naar het recept: Makreelmousse met dragon

makreelmousse
Bron: Culy.nl

8. Gegrilde perzik met prosciutto

Deze amuse voor kerst die zout en zout combineert, kan al volledig voorbereid worden. De perziken gril je een dag van tevoren, en op de dag zelf hoef je alleen nog maar de prosciutto toe te voegen. Simpel, maar spectaculair lekker.

> Naar het recept: Gegrilde perzik met prosciutto

gegrilde perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Op zoek naar meer kerst recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.