Dit zijn de favoriete pastarecepten van de Culy redactie
Loop één dag mee op de Culy redactie en je ontdekt al snel diep gewortelde liefde voor pasta. Van de perfecte dooier op een bord carbonara en het maken van eigen deeg tot de juiste manier om tomaatjes te roosteren voor de saus en hoeveel Parmezaan we wel niet gebruiken; we kunnen het er de hele dag over hebben.
Aangezien we niet alleen buiten de deur eten en dus regelmatig zelf in de potten & pannen staan te roeren, vonden we het tijd voor een bundeling van onze favoriete pastarecepten. Here we go!
Tip: kant-en-klare pasta (vers of gedroogd) is van hoge kwaliteit verkrijgbaar en prima om te gebruiken. Ga wel voor het beste merk dat je kunt vinden (wij zijn fan van De Cecco) en zorg dat je kakelverse ingrediënten in huis haalt. Geloof ons: zo kan je pasta al bijna niet meer mislukken.
Pompoenravioli met salieboter
Zelfgemaakt of zelfgekocht, pompoenravioli met een lading salieboter en Parmezaan blijft onze ultieme favoriet!
Supersnelle pasta caprese
Deze smakelijke pasta caprese is heel snel in elkaar gezet en is lekker in al zijn eenvoud.
Tip: koop buffelmozzarella, in dit gerecht proef je het verschil écht!
Spaghetti vongole
Wil je je geliefde verrassen, je moeder verwennen of een vriend of vriendin in het zonnetje zetten? Maak dan deze spaghetti vongole. Niets is zo makkelijk als dit gerecht en je scoort punten bij iedereen.
Tip: koop de vongole (ook wel venusschelpen genoemd) op de markt of bij de visboer en laat de Parmezaan voor wat het is.
Klassieke spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes
Soms heb je gewoon een stevig bord pasta nodig, en wat is er dan lekkerder dan spaghetti met tomatensaus en… gehaktballetjes?! Deze pasta is een typisch voorbeeld van comfort food, samen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een flink glas rode wijn.
Snelle pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm
Al jarenlang is deze pasta met spinazie, kruidenkaas en zalm hét studentenmaaltje, maar wij gaven er een Culy twist aan. Je maakt de kruidenkaas zelf (hartstikke makkelijk en veel lekkerder) en gebruik rauwe zalm in plaats van gerookte.
Tip: zorg dat de zalm zo vers mogelijk is en laat nog een beetje rauw.
Tagliatelle met Italiaanse worst en gekaramelliseerde tomaten
Culy’s Monique is vanaf dag één fan van deze pasta en serveert ze regelmatig voor vrienden.
Tip: maak het gerecht alleen als je verse dragon kan vinden, dat maakt echt het verschil.
Spaghetti met romige pompoensaus
Deze romige pompoensaus kan je dagen van tevoren maken én je tafelgenoten zullen alleen maar meer van je gaan houden zodra ze het proeven.
Pasta pesto
Culy’s Monique ontdekte in het Italiaanse Bari ontdekte strascinati (een soort orrechiette) en maakte daarmee deze ultieme pasta pesto.
Lasagne met lamsvlees, tomatensaus en crème fraîche
Deze lasagne met lamsvlees, tomatensaus en crème fraîche is een must om te maken!
Easy peasy geroosterde tomatensaus
Deze easy peasy tomatensaus van geroosterde tomaten, ui, knoflook en balsamico maak je in de oven! Het enige wat je moet hebben voor dit recept, is geduld. En veel zin in knoflook.