Favoriete desserts van bekende patissiers
Dominique Ansel is inmiddels wereldberoemd door de cronut en zeg je Pierre Hermé, dan denken wij ‘macaron’. Maar, wat is eigenlijk hun persoonlijke favoriet? Huffington Post stelde die vraag aan een aantal bekende patissiers.
Wat is jouw favoriete dessert? Laat het ons weten in een comment onderaan de pagina.
Dominique Ansel – Uitvinder van de cronut
Portugees taartje met gebakken banketbakkersroom
Ashley Brauze – Patisseriechef bij DB Bistro in NYC
Panna cotta met vanilleroom, watermeloen granita en Siciliaanse pistachenootjes
François Payard – Patissier op verschillende plekken over de hele wereld
Chocolade mille feuille van Le Bernardin in New York City
Dana Cree – Chef bij Blackbird in Chicago
Cheweo, een soort zachte Oreo met verschillende smaakjes. Verkrijgbaar bij Crumble & Flake in Seattle.
Kierin Baldwin – Patissier bij The Dutch in NYC
Éclairs bij Fauchon in Parijs
Alina Eisenhauer – Eigenaresse patisserie Sweet Kitchen
Gestoomd chocoladetaartje bij Ten Thai in Aguadilla, Puerto Rico
DeeDee Sanches – Patissier bij Jack Allen’s Kitchen in Austin, Texas
‘Monument chocolate pie’ bij Monument Café in Texas
Andrea Litvin – Eigenaresse The Spence in Atlanta, Amerika
Salted caramel sundae bij ABC Kitchen met popcorn, pinda’s, ijs, chocoladesaus en slagroom
Thiago Silva – Hoofd patisserie voor de EMM Group, een bekende restaurantketen in Amerika
Chocolade mousse-taartje
Joanne Chang – Eigenaresse en patissier bij de Flour Bakery in Boston, Amerika
Grand Marnier soufflé bij Chez Dumonet in Parijs
Gale Gand – Wereldberoemde patissier en kookboekschrijfster
Citroen-verbena (ijzerkruid) ijs met verse frambozen bij Les Prés d’Eugénie in Parijs