El Celler de Can Roca opnieuw beste restaurant ter wereld
And the winner is… El Celler de Can Roca! Gisteravond vond de bekendmaking van S. Pellegrino’s 50 beste restaurants ter wereld plaats en het restaurant van de Roca-broers kwam, net als in 2013, als beste uit de bus.
Het restaurant van Joan, Josep en Jordi Roca is gekozen vanwege hun expertise waarmee ze traditionele Catalaanse gerechten combineren met vernieuwende technieken.
Yes it is! RT @hillarydixler: this is cool because these guys hang out in real life and it’s just like this pic.twitter.com/tveooSsAJb
— Thomas Keller (@Chef_Keller) June 1, 2015
Naast El Celler de Can Roca (Girona, Spanje) staan dit jaar ook Osteria Francescana van Massimo Bottura (Modena, Italië) en Noma van René Redzepi (Kopenhagen, Denemarken) in de top drie.
Deze restaurants worden respectievelijk gevolgd door Central (Lima, Peru), Eleven Madison Park (NYC, USA), Mugaritz (San Sebastian, Spanje), Dinner by Heston Blumenthal (Londen, UK), Narisawa (Tokyo, Japan), D.O.M. (Sao Paulo, Brazilië) en Gaggan (Bangkok, Thailand).
The World’s 50 Best Restaurant
Elk jaar weer maakt Restaurant Magazine in samenwerking met S. Pellegrino een lijst van de 50 beste restaurants ter wereld. De restaurants worden gekozen door een combinatie van ruim duizend chefs, recensenten en andere critici. Inmiddels wordt de lijst gezien als één van de belangrijkste maatstaven voor restaurants ter wereld, naast de Michelin-gids.
Opvallend is dat de helft van de top tien dit jaar bestaat uit Europese restaurants, maar dat pas op nummer elf een Frans restaurant wordt genoemd (Mirazur in Menton). Daarbij staat er ook geen enkel Nederlands restaurant in de lijst en zakte Jonnie Boer’s De Librije van plek 29 naar 71.
Klik hier voor de lijst met de 50 beste restaurants ter wereld.