Redactie
Redactie Inspiratie 3 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Edamame boontjes met een twist: 5 varianten

Wij zijn dol op edamame boontjes, de jonge sojaboontjes in de peul die je vaak bij de Japanse toko of sushizaak vindt. En tegenwoordig zelfs bij de Appie! Wil je een keer wat anders doen met edamame: dit zijn 5 lekkere twists.

1. De citroen is een goede vriend van de sojaboon. Wat fijngeraspte citroenzest over de gedopte boontjes maakt een smaakbommetje.

2. Rooster de boontjes in de oven. Je leest hier bij ons hoe je dat aanpakt.

3. Edamame zijn een ideale topping voor een groentesoep. Bosuitje erbij, misschien nog een groen pepertje… lékker!

4. Chili flakes maken sojaboontjes nét even wat spannender.

5. Heb je een lekkere rijstsalade (of met een andere basis, zoals gerst, quinoa of bulgur), dan is het toevoegen van sojaboontjes een slim idee. Fris, knapperig en vol goede eiwitten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.