Zo snijd je de perfecte citruspartjes voor je cocktails
Citruspartjes zijn een belangrijke smaakmaker wanneer het neerkomt op drankjes en cocktails. Daarbij is het van belang dat ze de juiste vorm en grootte hebben, en niet random in kleine stukjes zijn gesneden. De juiste techniek tijdens het snijden is dus essentieel, maar blijkbaar niet alom bekend als we kijken naar de meeste geserveerde drankjes. Dus: luister, huiver en snijd mee.
Begin bij het begin en leg een vochtig doekje op je aanrecht (anti-slip, check!) met daarop je snijplank. Zorg daarnaast dat je een goed, scherp mesje met glad snijvlak hebt. Leg vervolgens je citroenen en/of limoenen klaar en snijd de kontjes er van af. Halveer de vruchten door de lengte, zoals op bovenstaande foto laten zien.
Leg de vrucht met het vruchtvlees op de plank en snijd elke helft in twee of drie partjes. Op de foto staan twee soorten streepjes, om te halveren en om in drieën te snijden. Haal vervolgens de middelste witte stukjes en pitjes weg met het mesje, zodat je alleen vruchtvlees en schil overhoudt.
Tadaa! Het resultaat is netjes gesneden partjes, perfect voor een heerlijke cocktail. Ook zo’n dorst gekregen? Klik dan hier voor de lekkerste cocktailrecepten.