Redactie
Redactie Drinken 10 nov 2011
Leestijd: 2 minuten

Test: zelfopwarmende drankjes (!) van Hot Booster

We zijn altijd in voor nieuwe innovaties in de culinaire wereld. We werden dan ook heel nieuwsgierig van ‘Hot Booster’, een drankje dat zichzelf opwarmt. Huh?! Door het zelfverwamende systeem dat is verwerkt in de verpakking, kan je overal warme chocomelk of soep drinken.

De Hot Boosters zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, er is niet veel suiker of zout toegevoegd en ze bevatten weinig calorieën. In de verpakking, gescheiden van de inhoud, zit een capsule met calcium oxide en water. Zodra je de capsule breekt, komt de calcium oxide in contact met het water en ontstaat er warmte. Zo simpel is het eigenlijk. Na 3 minuten is de Hot Booster warm en blijft -ie nog een kwartiertje op temperatuur.

Deze techniek is al langer in gebruik in de ruimtevaart. Het bedrijf achter Hot Booster heeft dit nu doorontwikkeld voor de consumentenmarkt. Ze doen dat met dranken en soep, maar ook met maaltijden (onder de naam Foodiezz).

De producten in de Hot Booster lijn: chocolademelk, tomatenbouillon, kippenbouillon met lemon grass en kippenbouillon met paddenstoelen en groenten. En vanaf december ook: chocolademelk met hazelnootsmaak, chocolademelk met pepermuntsmaak en glühwein.

De drankjes kosten zo’n € 2,50-€ 2,75 per stuk en zijn online te koop. Binnenkort volgen meer verkooppunten.

Getest!

Dit moesten wij bij Culy natuurlijk testen. Om met het belangrijkste te beginnen: het opwarmen werkt prima. Je hoeft alleen het lipje aan de onderkant open te maken, een knopje in te drukken en een paar minuutjes te wachten. Dan kun je het lipje aan de bovenkant openmaken en meteen (warme!) drank drinken.

Voordelen:

– Het opwarmen is heel erg makkelijk, iedereen kan het. Het werkt ook goed, dus het is écht ideaal voor op een koud treinperron ‘s avonds laat.
– De smaak (wij testten de tomatenbouillon) is lekker! Niet onbelangrijk :-)
– De verpakking ziet er goed uit en zijn makkelijk mee te nemen.

Nadelen:

– De bouillon wordt warm, maar niet echt heet. Vonden wij niet erg, maar als je van gloeiend hete soep houdt, moet je toch even een kookplaatje meenemen…
– Doordat het warmte-systeem aan de onderkant vrij veel ruimte nodig heeft, zit er maar weinig soep in het grote blikje. Net als een chipszak eigenlijk: die is ook niet tot de nok toe gevuld. In een paar flinke slokken is de soep (helaas) al op.
– Doordat je niet echt in de beker kunt kijken (die is donker en niet doorzichtig), weet je niet wat je drinkt. Op goed geluk dus, maar geloof ons: het is lekker.






Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.