Cheers! 7 x de lekkerste cocktails voor bij de brunch
Brunchen wordt éxtra feestelijk met de juiste drankjes. Wat ons betreft mogen brunchcocktails daarbij niet ontbreken. Van mimosa tot Espresso Martini en een Pomme Highball: dit zijn onze favorieten.
De lekkerste brunchcocktails
1. Mimosa
Mimosa is een cocktail die bestaat uit mousserende wijn (het liefst champagne) en citrussap (meestal jus d’orange). Omdat het drankje makkelijk wegdrinkt (het smaakt als de volwassen versie van sinaasappelsap), is het ideaal voor bij de brunch.
Het is gewoon een heel feestelijk, vrolijk en toegankelijk drankje waarvan iedereen blij wordt, en waar je al gauw een tweede van wil. Daarbij is het zó simpel, dat zelfs de grootste keukenkluns ‘m kan maken.
> Lees hier hoe: zo maak je de perfecte mimosa
2. Bloody Mary
Je kent de Bloody Mary vast. Deze roodgekleurde cocktail wordt gemaakt met wodka, aangelengd met tomatensap, en afgetopt met worcestersaus en spicy tabasco. Dit drankje is een delicatesse voor de drinker die liever hartige dan zoete smaken tegenkomt in het glaasje. Geweldig lekker bij de brunch.
> Naar recept: de allerbeste bloody mary
3. Espresso martini
Zit je met slaperige oogjes aan de brunchtafel? Met een Espresso Martini zul je wel wakker worden. De ingrediënten die er doorgaans ingaan zijn espresso, wodka en koffielikeur (vaak Kahlúa).
> Zo maak je ‘m: zo maak je zelf een goddelijke Espresso Martini
4. Pomme Highball
Deze cocktail past bij de toenemende vraag naar cocktails die laag in alcohol zijn en die verse ingrediënten bevatten. In de cocktail gaan Belvedere Vodka, vers appelsap, limoensap, suikersiroop en soda. Zó lekker!
> Naar recept: de ideale brunch cocktail: de Pomme Highball met wodka
5. Paascocktail in een chocolade paashaas
Tip voor de paasperiode: serveer je cocktail eens in een chocolade paashaas. Wij deden dat bijvoorbeeld met een piña colada, maar je kunt dit natuurlijk in principe met elke cocktail doen. Bedenk gewoon een lekkere cocktail voor Pasen en serveer ‘m in deze paashaas. Tip: zoek er wel eentje uit die goed samengaat met de smaak van chocolade.
> Zo maak je ‘m: cocktail voor Pasen (ín een chocolade paashaas!)
6. Pisco Sour
Dat schuimkraagje, dat zuurtje, dat aroma: de Pisco Sour is een verslavend lekkere cocktail die steeds meer aan terrein wint in Nederland. Dus waarom niet proberen om ‘m een keer zelf te maken, bij de brunch? Een echte Pisco Sour bevat naast Pisco ook limoensap, eiwit, suikersiroop en een paar druppeltjes Angostura Bitters.
> Naar recept: de lekkerste Pisco Sour: die verslavende Peruaanse cocktail
7. Alcoholvrije cocktail met kombucha
Moet een brunchcocktail dan altijd met alcohol? Natuurlijk niet! Deze alcoholvrije cocktail met kombucha, kardemom en zwarte peper is gigántisch lekker.
> Naar recept: alcoholvrije cocktail met kombucha van Butcha