Zo maak je homemade dragonboter (heerlijk bij steak!)
Heerlijk bij steak: dragonboter. En zo simpel om zelf te maken! In deze simpele stappen heb je in een handomdraai een smaakmaker voor bij je diner.Â
Tip: begin vroeg van tevoren, want je boter moet zeker een paar uur opstijven en koud worden in de koelkast.
Hak een bosje verse dragon fijn. Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken!
Meng de fijngehakte dragon met zachte boter (dat roert wat makkelijker). Voeg eventueel wat zout toe.
Roer goed door tot een gladde massa.
Schep de dragonboter op plasticfolie.
Druk aan tot een worst en draai strak op. In de koelkast leggen en na een paar uur serveren bij een heerlijke steak, entrecôte of côte de boeuf.
Lekkere recepten met boter in de hoofdrol:
- Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi
- Zeezout-chocoladeboter (met Tony’s Chocolonely!)
- Culy Homemade: entrecôte met dragonboter en groene salade