DIY: fruitijsjes maken
Of het nu zomer of winter is, een ijsje op z’n tijd gaat er bij ons wel in en al helemaal als we ze zelf kunnen maken, zonder ingewikkelde apparatuur in huis te hoeven halen.
Op de blog The Scent of Green Bananas vonden we dit leuke idee voor ijslollies op basis van vers fruit en kokoswater.
Hoe doe je het?
Eigenlijk is het heel simpel en zijn het zakjes gevuld met een mengsel van fruit en water. In dit voorbeeld worden langwerpige plastic zakjes gebruikt, maar als je deze niet kunt vinden, dan werken gewone druk-en-sluit zakjes of zelfs plastic of kartonnen bekertjes prima.
Zorg er in ieder geval voor dat je ze bekertjes of zakjes goed afsluit en ze lang genoeg (het liefst minstens een nacht) in de vriezer laat liggen.
Smaakjes
Er zijn zóveel mogelijkheden dat we een selectie moesten maken. Bedenk van tevoren wat jouw favorieten zijn, en niet alleen op het gebied van smaak, maar ook textuur. Zo kun je het fruit helemaal glad pureren en eventueel goed mengen met water, maar kan je er ook voor kiezen het minder glad te maken, stukjes toe te voegen of te zorgen voor een marmereffect.
Onze favoriete combinaties:
– Yoghurt gemengd met aardbeienpuree, fijngehakte munt en kleine stukjes aardbei
– Perzikpuree met water
– Frambozenpuree en jus d’orange
– Kokoswater met limoenrasp en een heel klein beetje -sap
– Ananaspuree met water gemengd en passievrucht
– Water met muntblaadjes
– Kokoswater appelsap en granaatappelpitjes