Dit is de meest elegante sundae van New York
Marilyn Monroe en Jackie Kennedy waren er fan van en wij zijn er ook dol op: we hebben het over de sundae. Een oldskool dessert in een glas, dat niet vaak meer geserveerd wordt.
Maar chefs Andrew Carmellini and Jason Casey brengen de goede oude sundae weer tot leven in restaurant Leuca, gevestigd in het William Vale hotel in Brooklyn.
Traditioneel bestaat een sundae uit ijs, overgoten met een saus (bijvoorbeeld karamel, chocolade of aardbeiensaus) en soms met een flinke toef slagroom erop. Een echt Amerikaans dessert, geboren in 1892.
Eerlijk delen
De nieuwe versie van Leuca is vernoemd naar Sophia Loren en is een tweepersoons sundae, bedoeld om romantisch te delen. De ‘Sophia Loren’ bevat espresso-ijs, chocoladesaus, crumble van karamel, meringue, granita van rum en slagroom.
De kers op de sundae is een extra shot espresso, dat aan tafel over je ijsje wordt gegoten.
Sophia
En waarom Sophia Loren? De sundae is bedacht als hét dessert dat je zou nemen als je in 1960 op date was met de actrice en iets zou moeten bestellen om haar te imponeren.
Het ijsje maakt je wel 15 dollar armer. Maar als het goed genoeg is voor Sophia…