Dit gooien topchefs in hun winkelmandje in de supermarkt
Altijd al benieuwd geweest naar wat de culinaire sterren der aarde thuis kokkerellen? We presenteren u: dit gooien topchefs in hun winkelmandje in de supermarkt.
Michael Symon, co-host van het tv-programma The Chew en chef van Lola Bistro, Lolita, en The B Spot.
“Ingeblikte San Marzano tomaten in huis, omdat ze altijd in het seizoen zijn. Voeg ui, knoflook, kruiden en droge witte wijn toe, en je hebt een perfecte jus.
Gewone Griekse yoghurt is ook een musthave in mijn keuken. Ik gebruik het in plaats van mayonaise of zure room in hartige gerechten, of ik maak er een tzatziki van met wat komkommers en munt. En het is een perfect ontbijt (of zelfs dessert) met wat honing en vers fruit van het seizoen.”
Geoffrey Zakarian, co-host van het tv-programma The Kitchen en winnaar van The Next Iron Chef.
“Boter. Ik voeg er veel gehakte kruiden en zeezout aan toe om een heerlijke kruidenboter te maken. Lekker bij een visgerecht, als een ‘dip’ bij radijsjes, of gewoon gesmeerd op brood als een hapje.
Pesto. Ook fenomenaal met wat geitenkaas erin. Ik voeg het graag toe aan kip of kaas quesadillas voor een mediterrane twist aan een Mexicaanse klassieker.
En mijn laatste must-have is pindakaas. Ik voeg er honing aan toe om de textuur te verbeteren. Als een snack op partjes appel of selderij, in een ouderwetse peanut butter and jelly sandwich, of gewoon rechtstreeks uit de pot gelepeld!”
Jamie Bissonnette, chef/eigenaar van Coppa en Toro.
“Ik meng vaak salsa uit de supermarkt met goede kruiden, vervolgens vul ik kipfilets met dit mengsel. De gebakken kip hak ik grof, heerlijk als vulling in taco’s of quesadillas.
Ook hou ik van ingeblikte vis, maar alleen de goede blikjes uit Spanje. Ik krijg geen genoeg van ingeblikte mosselen met kruiden.
Tot slot: ik heb altijd half voorgebakken bevroren pizzabodems uit de supermarkt. Je belegt ze met alles wat je hebt en gooit ze in de oven.”
Marc Murphy, chef/eigenaar van Landmarc
“Mijn favoriete pre-made ingrediënt? Kikkererwten en bonen in blik. Ze zijn geweldig voor het toevoegen van textuur en eiwit aan zelfgemaakte salades, chili of soep. Ook perfect om hummus mee te maken.
Een andere favoriet is bevroren bladerdeeg voor mijn tarte tatin. Het is zo’n makkelijk recept voor thuiskoks, maar het ziet er super indrukwekkend uit.”
Dena Marino, chefkok van MC Kitchen
“Mascarpone is één van mijn favorieten. Het kan op zoveel manieren gebruikt worden. Als topping op bessen en gegrilde perziken met een beetje vanille, of door de aardappelpuree voor extra smaak. Een klodder mascarpone is alles wat je nodig hebt om een pasta of risotto af te maken. Of in een cheesecake!
Ook fijn: ‘no bake’ lasagnevellen uit de supermarkt. Ik maak vaak mini lasagnes in een muffintray, met deze vellen, plus saus, ricotta, groenten of vlees.”
Jose Garces, chefkok van meerdere restaurants (o.a. Amada) en winnaar van The Next Iron Chef
“Ik hou van pitabroodjes uit de supermarkt. Ik gebruik ze als een soort pizzabodem, bijvoorbeeld belegd met garnalen, chorizo, Manchego kaas en hummus.
Mijn laatste obsessie is ingeblikte tomatensaus. Rustig opwarmen met citroenschil en dan serveren met gevulde pasta, zoals ravioli of tortellini.”
Lourdes Castro, koksdocent en foodblogger van SliceThin.com
“Mayonaise, dat pureer ik graag met een blikje chipotle chili tot een mooie pasta. Ideaal als dip voor groenten, als spread op een sandwich, bij tomaten, of geserveerd bij rotisserie kip.”