Hier eet je een maaltijd met een Michelinster voor maar € 1,85
Bij Michelin-sterren denk je aan zaken met gesteven tafellinnen en glanzend bestek. Maar een marktkraampje in Singapore dat sojakip verkoopt, kreeg er onlangs ook één toebedeeld. Hier staan mensen twee tot drie uur in de rij voor een stukje kip.
Hawker Chan’s kreeg de ster uitgereikt in de Michelingids van Singapore. Zijn kip in sojasaus zou zich kunnen meten met de beste restaurants van Singapore.
Het geheim van de chef
Chef Chan Hon Meng hernoemde zijn eetkraampje onlangs Hawker Chan’s. Eerder heette het Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle, omdat hij leerde koken in het restaurant van een chef uit Hong Kong. Hij gebruikt zijn eigen kruidenmengsel en blancheert de kip eerst in een bouillon van sojasaus, suiker en Chinese kruiden. Hij maakt ook nog een saus, die als laatste over de kip heen gaat.
Chef Chan bereidt gemiddeld 220 tot 230 kippen per dag
De chef was zelf stomverbaasd over de Michelin-ster, maar denkt wel te weten wat zijn kip zo ongeëvenaard lekker maakt: het zit ‘m er vooral in dat de kippenborst zacht blijft.
De kip met sojasaus wordt geserveerd met rijst en komkommer en kost je nog geen twee euro.
Naar Singapore?
Tripje naar Singapore op de planning? Je vindt Hawker Chan’s aan 78 Smith Street.
Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle