Dit aten de sterren tijdens de uitreiking van de Golden Globes
Afgelopen zondag was het tijd voor de 71e uitreiking van de Golden Globes. Naast een avond vol spektakel, kregen de gasten ook aardig wat lekkers voorgeschoteld.
Het menu is ontworpen door twee chefs van het Beverly Hilton hotel in Beverly Hills (Suki Sugiura en patisserie chef Thomas Henzi), waar de uitreiking dit jaar plaatsvond. Wat de gasten precies aten? Dat zie je hier:
Wil je de cocktail en het hoofdgerecht zelf maken? Kijk dan hier voor de receptuur.
De welkomstcocktail…Â
Voorafgaand aan het diner werden de gasten verwelkomd met een bijzondere cocktail. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde namelijk champagnehuis Moët & Chandon een cocktail met champagne, peren-brandy en kardemomsiroop.
Het voorgerecht
Het voorgerecht waarvan de gasten genoten bestond uit een trio vol groenten en kruiden: gegrilde aubergine met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes op een stukje gegrilde tomaat, mini zoete pepertjes met feta, granaatappel, kruiden en olijfolie op geroosterde pita en gegrilde artisjok op tabouleh van verschillende graansoorten en tahin.
Als hoofdgerecht
Nee, de gasten gingen zeker niet met een lege maag naar huis. Zo bestond het hoofdgerecht uit runder ribbetjes met een korstje van Mediterrane kruiden, een stukje gesmoorde forelfilet met een ragout van spinazie en maïs, en een licht-romige tomaten-dillesaus.
Het dessert
Tot slot werd het diner afgesloten met een dessert van mango op een stukje amandelbiscuit met crème anglaise.
Beeld: Getty Images