Redactie
Redactie Culinair nieuws 23 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit Amerikaanse restaurant serveert plakjes gedroogde ketchup op hun burgers

Of het nu gruwelijk of geweldig is, bizar is het zeker: restaurant Plan Check in Los Angeles serveert plakjes gedroogde ketchup op haar burgers. 

De plakjes (ook wel ketchup leather genoemd) worden gemaakt van een mix van tomatenpuree met sojasaus, knoflook en verschillende kruiden. Het mengsel wordt vervolgens gedroogd op lage temperatuur in de oven en wanneer je de plakjes op een warme burger legt, smelten ze als sneeuw voor de zon.

De ingrediënten zijn dus niet heel anders dan ‘echte’ ketchup, maar of het mondgevoel even prettig is, daar zijn we nog niet over uit.

Wel is het voor restaurants een stuk makkelijker te gebruiken dan de traditionele variant, omdat je kant-en-klare porties hebt én het broodje niet klef wordt.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de ketchup wordt gemaakt. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.