Snack-attack? 7 x lekkere dips voor kroepoek
Kroepoek is onze manna als we uitgehongerd aanschuiven bij een (Aziatisch) restaurant en alvast dankbaar kunnen aanvallen op dat schaaltje snacks. Ook altijd handig om een zak van dat spul in je voorraadkast te hebben dus! Helemaal lekker wordt het met deze toffe dips voor kroepoek.
7 x makkelijke dips voor kroepoek
1. Sambal
Altijd een gouden combi: kroepoek en sambal. Wij vinden die van Nona Pedis érg lekker. Je kunt zelfs een sambal-proeverijtje houden met verschillende soorten naast elkaar.
2. Korianderchutney met kokos
Fijngehakte koriander, geraspte kokos, kneepje limoensap, snufje zout, beetje suiker en wat neutrale olie: meer heb je niet nodig voor een lekkere korianderchutney met kokos.
3. Mangochutney (vooral die pittige)
Vooral pittige mangochutney (de Surinaamse, van Chan’s) vinden we zo erg lekker.
4. Pindasaus
Vindt íédereen lekker, mits het een goede pindasaus is natuurlijk. Ook ‘n slimme tip: de pindakaas met citroengras & chilipeper of de pindakaas met gebakken knoflook van De Pindakaaswinkel. Potje openen en dippen maar.
5. Madame Jeanette-mayonaise
Maak eerst madame Janette-olie en maak daar dan vervolgens weer zelfgemaakte mayonaise mee. Maar je kunt ook gochujang-mayonaise maken of Srirachamayo natuurlijk.
6. Crispy chili-olie
Lekker bij alles, dus zeker ook bij kroepoek: crispy chili-olie.
7. Zoete chilisaus
Handig, omdat je hier altijd wel een fles van in huis hebt.
Culy Homemade: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kroepoek