Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is by far de beste diepvriespizza uit de supermarkt

Het imago van diepvriespizza’s is niet bijster goed. En terecht, want een écht goede diepvriespizza zijn we nooit tegengekomen. Tot nu! Want de allerbeste die we ooit aten ligt gewoon in de supermarkt en laat de concurrentie ver – héél ver – achter zich.

Op de Culy-redactie hebben we een haat-liefdeverhouding met diepvriespizza’s. Hoewel we een paar keer per jaar – vanuit nostalgische gevoelens- ontzettend veel zin in pizza’s uit het vriesvak hebben, valt het in de praktijk altijd tegen. Kleffe bodems, smaakloze kaas en een overdadige hoeveelheid gedroogde kruiden weten ons meestal niet te bekoren. Gelukkig komt daar met de pizza’s van het merk Crosta & Mollica- verandering in.

Dit zijn de lekkerste recepten voor zelfgemaakte pizza

Diepvriespizza met desembodem

De pizza’s van het Italiaanse merk zijn anders dan diens concurrenten uit het vriesvak. Dat komt vooral door de bodem, die is namelijk gemaakt van desem. Hierdoor doet de pizzaproducent een gooi naar een authentieke pizzabodem zoals je die ook in een restaurant krijgt. Dat lukt ze goed, doordat het deeg ongeveer 24 uur lang de tijd krijgt om te rijzen.

De bodem wordt daarna kort voorgebakken in een houtoven zodat het meeste werk al gedaan is. Door het gebruik van de houtoven proef (en ruik) je dat de pizza beter van kwaliteit is. In de korst zijn zelfs luchtbellen te vinden, die je bij geen enkel ander merk vindt. In plaats van een frisbee van platgewalst deeg heeft de variant van Crosta & Mollica textuur en uitstekende toppings. De kaas is niet weeïg en het vlees dat bij sommige varianten wordt gebruikt is niet te zout.

crosa mollica pizza / diepvriespizza
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Verschillende smaken Crosta & Mollica

Crosta & Mollica biedt verschillende varianten aan, waarbij het aanbod per winkel kan verschillen. De best verkrijgbare smaken zijn de margheritta en de stromboli (met pittige salami). Natuurlijk blijft een diepvries pizza geen vers product en zal het altijd in de schaduw blijven staan van een pizza die vers uit de oven komt.

Toch verandert het Italiaanse merk het speelveld van de diepvriespizza’s en dat is maar goed ook. Deze pizza is met afstand de allerlekkerste variant die je uit de diepvries kunt krijgen. Daar kan geen nostalgie tegenop.

crosa mollica pizza / diepvriespizza
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer supermarkttips:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.