De tofste restaurants in Barcelona van dit moment
Barcelona is één van onze favoriete steden als het neerkomt op culinaire trips. Maar hoe vind je nu de hipste (en vooral lekkerste) restaurants van dit moment? Eater maakte een fijne lijst met hotspots in Barcelona die je niet mag overslaan.
1. BarBas
Rambla Catalunya 7
De Ramblas is misschien wel het bekendste punt van de stad en het is er dan ook al-tijd druk. Je vindt er tientallen toeristische tentjes, maar gelukkig ook het authentieke Bar Bras. Hier kom je voor de authentieke tapas als kroketjes, gemarineerde ansjovis en meer, maar ook onwijs lekkere friet én churros.
2. BistrEau
Passeig de Gracia 38-40
Dol op al het moois uit de zee en heb je zin in een uitgebreid diner? Dan ben je bij BistrEau aan het juiste adres. Dit restaurant, onder leiding van chef Ángel León is gevestigd in het Mandarin Oriental hotel aan de Passeig de Gracia. Verwacht veel luxe, bijzonder goed eten, een prachtig interieur, maar helaas ook minder fijne prijzen.
3. Disfrutar
Villaroel 163
Na 17 jaar te hebben gewerkt voor Ferran Adrià in elBulli en drie jaar Compartir in Cadaqués te hebben gerund, hebben Eduard Xatruch, Oriol Castro en Mateu Casañas een nieuw restaurant geopend. De zaak het Disfrutar en serveert tongstrelende gerechten voor meer toegankelijke prijzen.
Nee, het is nog steeds niet goedkoop (een tasting menu kost 98 euro), maar het is het zeker waard. Hiervoor krijg je namelijk een complete experience met meer dan 25 (!) kleine gerechtjes. Wat disfrutar betekent? Genieten!
4. Doble
Passeig de Gracia 116
Doble is niet een standaard restaurant, maar een nachtclub geïnspireerd op de clubs in New York in de jaren ’20. Hier geniet je van hapjes van over de hele wereld, cocktails en live muziek.
5. El Informal
Passeig de Colom 9
Marc Gascons werd eerder al bekroond door Michelin en heeft onlangs een nieuw restaurant geopend in Barcelona. De houtskoolbarbecue staat centraal en wordt met verve (en klasse) gebruikt.
6. El Nacional
Passeig de Gracia 24bis
In El Nacional vind je maar liefst vier restaurants en vier bars, met allemaal een ander concept. Chef Charles Tejedor zwaait met de pollepel en runt alle vier de restaurants. Zo eet je bij Brasserie gerechten geïnspireerd door de Franse keuken met de nadruk op vlees en bij Llotja vis, schaal- en schelpdieren. Heb je maar even de tijd? Neem dan plaats aan één van de bars voor een paar kleine hapjes.
7. La Cava
Còrsega 339
Eén van de hipste drankjes in Barcelona is vermouth. Zo startten de broertjes Adrià eerder al Bodega 1900, een ‘vermuteria’ annex tapasbar, maar ook bij La Cava geniet je van verschillende soorten. Bestel uiteraard ook een paar tapas en geniet van de Spaanse sfeer.
8. Mano Rota
Creu Dels Molers 4
Bij Mano Rota kies je à la carte of één van de twee menu’s, waarbij gerechten uit de typisch Spaanse toonbank op je tafel worden getoverd. Er is voor ieder wat wils en zeker voor culy’s een aanrader om te bezoeken.