De supermakkelijke chocoladetaart van Jamie Oliver
Verjaardag? Jubileum? Iemand moet getroost worden? Bak een chocoladetaart! En dit exemplaar van Jamie Oliver is supermakkelijk en met behulp van een keukenmachine helemaal foolproof.
Deze makkelijke chocoladetaart bestaat uit twee lagen, dus het is handig als je twee springvormen hebt. Je kunt het beslag zelf mixen, maar een keukenmachine doet al het harde werk voor je – slim!
Voor de vulling en topping gebruik je slagroom, een simpele chocoladesaus en vers fruit, maar hierin kun je natuurlijk volop variëren.
Dit heb je nodig voor de chocoladecake:
- 200 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 3 volle eetlepels cacaopoeder + klein beetje kokend water
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- Flinke eetlepel bakpoeder
- Snuf zout
- Handvol amandelschaafsel
Mix het beslag en verdeel over twee ingevette (en met bakpapier beklede) springvormen. Bak 25 minuten op 180 graden in de oven.
Voor de chocoladesaus smelt je de volgende ingrediënten in een kom au bain marie boven een pan kokend water.
- 100 gram pure chocolade (70%)
- 100 gram ongezouten boter
- 100 gram poedersuiker
- Klein scheutje melk
Voor de roomvulling klop je de volgende ingrediënten samen op:
- 200 ml slagroom
- Klein beetje vanille-extract
- Klein beetje poedersuiker
De recepten, kookboeken en tips van Jamie Oliver op een rijtje? Check onze ultieme Jamie Oliver guide!