De lekkerste voorgerechten voor een heerlijk begin van het kerstdiner
Een goed begin is het halve werk en daarom zochten wij vast de lekkerste voorgerechten voor het kerstdiner voor je uit. We hebben voor ieder wat wils: van een mosterdsoep tot coquilles en van een bietensalade tot carpaccio.
Bon appétit!
Deze voorgerechten voor kerst wil je maken
Of je nu gek bent op soep, vegetariërs over de vloer hebt of juist iets met vlees wilt maken, deze voorgerechten
Soep
Het kerstdiner beginnen met een soepje is natuurlijk altijd een goed idee. Een pan soep kan je namelijk makkelijk van tevoren klaarmaken en hoef je de avond zelf alleen nog even op te warmen. Een mosterdsoep, romige bloemkoolsoep of broccolisoep met zalm ziet er ook nog eens heel kerstig uit.
Vis
Garnaaltjes, makreel en coquilles: als je kiest voor vis kan je alle kanten op. Wat dacht je van makreelsalade met dadelspread of garnalenceviche met popcorn? En zalmtartaar doet het ook altijd goed.
Wij zijn fan van coquilles en met kerst horen ze er echt bij. Moeilijk? Nee, hoor. Probeer dit recept voor coquilles met doperwtenpuree, citrus en tuinkruiden en je zult geen spijt krijgen…
Ook lekker fris als voorgerecht voor het kerstdiner: deze witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado.
Vegetarisch
Bietjes staan met kerst hoog op ons verlanglijstje. Hun mooie rode kleur, heerlijk zoete en aardse smaak zorgen ervoor dat ze perfect bij kerst passen. Maak bijvoorbeeld deze mooie torentjes van biet, geitenkaas en spinazie. Of maak er een carpaccio van, met sinaasappel en een mousse van geitenkaas. Geen fan van geitenkaas? Ga voor deze frisse salade met bietjes en burrata.
Deze camembert uit de oven is niet alleen té mooi om over te slaan, maar ook waanzinnig lekker!
Liever zonder kaas? Je mag ons altijd wakker maken voor artisjokken met honing-mosterddip of deze salade met zoete aardappel, verse vijgen en balsamico.
Ook leuk: Zo combineer je bier bij je feestelijke diner
Vlees
Klassieke vleesgerechten die zich perfect lenen als voorgerecht zijn natuurlijk carpaccio en steak tartare.
Ook heel feestelijk en weer eens iets anders zijn deze tomatentaartjes met parmaham en ricotta. Of wat dacht je van een heerlijke plak zelfgemaakte paté?
Vlees met een salade kan ook heel goed: deze spicy Aziatische salade met eend is een feestje aan kleur op je bord en bovendien waanzinnig lekker.
Van voorgerecht naar dessert
In de trant van ‘life’s uncertain, eat dessert first’:
- Culy Homemade: gingerbread trifle in glaasjes (kerstrecept)
- Ultiem kersttoetje: banoffee alaska van Jamie Oliver
Ook handig: Slimme tips voor koken met restjes van het kerstdiner