Van taart tot salade: de lekkerste recepten met verse vijgen
Verse vijgen zijn weer volop in het seizoen en daar moeten we gebruik van maken, nu het nog kan. Daarom: de lekkerste recepten met verse vijgen!
Of je ze nu zo uit het vuistje, op een pizza, broodje, salade of pasta eet: eigenlijk zijn verse vijgen altijd lekker. Helaas zijn ze in Nederland (meestal) flink aan de prijs, maar met deze recepten weet je zeker dat je een feestje op tafel krijgt.
Makkelijke vijgentaartjes met geitenkaas
Deze heerlijke hartige taartjes maak je op bladerdeeg en zijn super easy. Ook lekker als je ze kleiner maakt en bij de borrel serveert!
Salade met mozzarella en Parmaham
Deze salade is een klassieker van Jamie Oliver, gemaakt door Caroline Brouwer.
Bread & butter-pudding met amandelspijs en vijgen
Deze bread & butter-pudding is voor de verandering een ontbijtje met vijgen en komt uit het boek Viva Arabia van Nadia & Merijn.
Tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto
Zin in een lekker broodje? Dan mag je deze tartines met geitenkaas, vijgen en prosciutto (inderdaad, een bekende combo!) van Renée Kemps zeker niet overslaan.
Vijgenchutney
Dol op kaas? Maak dan deze vijgenchutney van David Lebovitz voor bij een plankje.
Crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten
Tot slot een goddelijk borrelhapje: crostini’s met geitenkaas, verse vijgen en walnoten. De geitenkaas kun je eventueel vervangen voor blauwe kaas. Zo lekker!
Doe meer met vijgen:
- Tosti met brie, parmaham & vijg van Nigella Lawson
- Van vijgen tot perzik: zo maak je salade caprese met een twist
- Culy Homemade: salade met zoete aardappel, verse vijgen en balsamico