De lekkerste paastaarten op een rijtje
De paashaas staat te popelen om zijn eieren te verstoppen in de tuin en de eieren in je koelkast kunnen niet wachten tot ze worden beschilderd. Juist: de paasdagen staan voor de deur. Geen beter moment om eens lekker uit te pakken met zoetigheden. Wat dacht je van een feestelijke paastaart? Wij zetten de lekkerste taarten voor Pasen voor je op een rijtje!
Want die spritsen met advocaat of schuimpjes vervelen nu toch ook wel.
De lekkerste paastaarten op een rijtje
Ideaal voer voor na of tijdens de paasbrunch.
Bokkenpootjestaart met advocaat
Zeg je Pasen, dan zeg je advocaat. Én bokkenpootjes. Want horen deze nostalgische koekjes niet standaard bij een paasbrunch? Volgens ons wel. Helemaal ideaal als je die twee succesnummers dan samenvoegt in een taart. En wat voor één…
> Naar recept: Bokkenpootjestaart met advocaat
Paastaart met chocolade en bitterkoekjes
Hoewel we bij Pasen vaak grijpen naar romige, gele en luchtige recepten, is deze paastaart met chocolade en bitterkoekjes ook een jaarlijks terugkerend succes. We maken ‘m zonder bloem, maar mét gemalen amandelen en bitterkoekjes. Oh, én een grote paashaas bovenop. Geen paastaart zonder paashaas, toch?
> Naar recept: Paastaart met chocolade en bitterkoekjes
Rocky road met paaseitjes
Goed, dit is geen klassieke Paastaart, maar wél een zoete lekkernij voor de Paasbrunch of erna. Ook mooi meegenomen: een Rocky road is super makkelijk om te maken, kun je lang bewaren (voor mensen die discipline hebben en niet direct de schaal leeg eten) én ziet er ook nog eens feestelijk uit. Onweerstaanbaar eigenlijk!
> Naar recept: Rocky road met paaseitjes
Meringuerol met lemon curd en passievrucht
Bommetje vol na de paasbrunch? Voor deze frisse meringuerol is altijd een plaatsje in je toetjesmaag. Hoewel zo’n rol lastig te maken lijkt, is ‘ie (mits je de stappen zorgvuldig volgt) eigenlijk erg makkelijk te maken. Dat maakt dit spektakelstuk een paastaart bij uitstek.
> Naar recept: Meringuerol met lemoncurd en passievrucht
Cheesecake plaattaart met frambozen
Neem bladerdeeg, room en vers fruit en je hebt een taart. Oké, dat klinkt bijna te simpel om waar te zijn. Toch is deze makkelijke plaattaart zo gemaakt. Decoreer ‘m met frambozen of ander vers fruit. Heb je lemon curd over uit het recept? Geen paniek, sprenkel ‘t vlak voor serveren over de taart en hij is éxtra feestelijk.
> Naar recept: Cheesecake plaattaart met frambozen
Pistachecake met mascarponefrosting
Een taart is natuurlijk één en al spektakel, maar misschien ben je niet zo’n meesterbakker óf heb je gewoon geen zin om alles uit de kast te trekken. Dan is deze pistachecake jouw beste vriend. Je maakt ‘m in een handomdraai en dankzij de mascarponefrosting is ‘ie nog feestelijk ook. Tip: roer voorzichtig een beetje lemon curd of advocaat door de mascarponefrosting. Geeft een geinig geel extraatje aan de frosting én een heerlijke frisse smaak.
> Naar recept: Pistachecake met mascarponefrosting
Paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade
Kijk, wanneer jij gezellig aan de paasbrunch zit, willen de kleintjes ook wat. Hoe makkelijk is het dan om iets te maken waar jong en oud van kan smullen. Inderdaad: ideaal. Deze paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade vindt (bijna) iedereen lekker. Drizzle de lemon curd er uit een spuitfles overheen en het wordt direct een feestelijk paastafereel.
> Naar recept: Paaspoffertjes met lemon curd en witte chocolade